Контролер на киселина пълен орален: употреба, странични ефекти, взаимодействия, снимки, предупреждения & дозиране

ОБЩИ ИМЕНА (И): ФАМОТИДИН / КАЛЦИЕВ КАРБОНАТ / МАГНЕЗИЙ ХИДРОКСИД

Тази комбинация от три медикамента се използва за лечение на киселини и други симптоми, причинени от твърде много киселина в стомаха (киселинно лошо храносмилане). Фамотидин е лекарство, което блокира освобождаването на киселина в стомаха и може да помогне да се спре киселините и киселинното храносмилане. Калциевият карбонат и магнезиевият хидроксид са антиациди, които бързо действат за понижаване на киселинността в стомаха и спиране на киселини в стомаха.

Дъвчете една таблетка напълно и поглъщайте, ако е необходимо, за да спрете / предотвратите симптомите на киселини и нарушено храносмилане, или да приемете според указанията на Вашия лекар. Не поглъщайте таблетките цели.

Не приемайте повече от 2 таблетки в рамките на 24 часа. Изпълнете всички указания от пакета на продукта. Ако не сте сигурни в някоя от тези данни, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Този продукт съдържа антиацид, който може да реагира с други лекарства, за да не се абсорбира напълно от тялото ви. Говорете с Вашия лекар или фармацевт как да планирате Вашите лекарства, за да предотвратите този проблем.

Спрете да приемате това лекарство и незабавно се свържете с Вашия лекар, ако симптомите продължават, след като започнете да го приемате, или ако не се подобрят, след като сте приемали това лекарство в продължение на 14 последователни дни. Не приемайте това лекарство повече от 14 последователни дни, без да говорите с Вашия лекар.

Може да възникнат диария, главоболие, запек или стомашни спазми. Ако някоя от тези ефекти продължи или се влоши, незабавно уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Ако Вашият лекар Ви е насочил да използвате това лекарство, не забравяйте, че той или тя е преценил, че ползата за Вас е по-голяма от риска от нежелани реакции. Много хора, които използват това лекарство, нямат сериозни нежелани реакции.

Уведомете незабавно Вашия лекар, ако имате някакви сериозни нежелани реакции, включително: леко натъртване / кървене, бързо / бавно / неправилно сърцебиене, признаци на инфекция (като възпаление на гърлото, което не изчезва, треска, студени тръпки) Промени (напр. Безпокойство, объркване, депресия, халюцинации), изземване.

А много сериозна алергична реакция към това лекарство е рядко. Ако обаче забележите някакви симптоми на сериозна алергична реакция, включително: обрив, сърбеж / подуване (особено на лицето / езика / гърлото), затруднено дишане, незабавно се консултирайте с лекар.

Това не е пълен списък на възможните нежелани реакции. Ако забележите други ефекти, които не са изброени по-горе, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

В САЩ –

Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за странични ефекти на FDA на 1-800-FDA-1088 или на www.fda.gov/medwatch.

В Канада – Обадете се на Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за нежелани реакции на Health Canada на 1-866-234-2345.

Преди да приемете този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към фамотидин; Или към други H2-блокери (напр., Циметидин, ранитидин или други антиациди, съдържащи калций / магнезий или ако имате някакви други алергии.) Този продукт може да съдържа неактивни съставки, които могат да причинят алергични реакции или други проблеми. повече информация.

Ако имате някой от следните здравословни проблеми, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате този продукт: бъбречни проблеми, проблеми с черния дроб, други стомашни проблеми (напр. Тумори).

Някои симптоми всъщност могат да бъдат признаци за по-сериозно състояние. Потърсете незабавна медицинска помощ, ако имате: киселини с замайване / изпотяване / замаяност, болка в гърдите / челюстта / ръката / рамото (особено при задух, необичайно изпотяване), необяснима загуба на тегло.

Освен това, преди да се самооправите с това лекарство, веднага да получите медицинска помощ, ако имате някой от тези признаци на сериозно състояние: затруднение / болка при преглъщане на храна, кърваво повръщане, повръщане, което прилича на кафе, кървави / черни изпражнения, Киселини в продължение на повече от 3 месеца, чести болки в гръдния кош, чести хрипове (особено при киселини), гадене / повръщане, болки в стомаха.

Не използвайте това лекарство при деца на възраст под 12 години, освен ако не се посъветвате с лекар.

Възрастните хора могат да бъдат по-чувствителни към страничните ефекти на това лекарство, особено объркване.

По време на бременност, това лекарство трябва да се използва само когато е абсолютно необходимо. Обсъдете рисковете и ползите с Вашия лекар. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна преди да използвате това лекарство.

Това лекарство преминава в кърмата. Консултирайте се с Вашия лекар преди кърменето.

Вижте също секция Как да използвате.

Лекарствените взаимодействия могат да променят начина на работа на вашето лекарство или да увеличат риска от сериозни нежелани реакции. Този документ не съдържа всички възможни лекарствени взаимодействия. Съхранявайте списък с всички продукти, които използвате (включително лекарства с рецепта / лекарства без рецепта и растителни продукти), и го споделяйте с Вашия лекар и фармацевт. Не започвайте, спирайте или променяйте дозата на каквито и да било лекарства без одобрението на Вашия лекар.

Някои продукти, които могат да взаимодействат с това лекарство, включват: амфетамини, бисфосфонати (като алендронат), тетрациклинови антибиотици (като доксициклин, миноциклин), хинолонови антибиотици (като ципрофлоксацин, левофлоксацин), лекарства за щитовидната жлеза (като левотироксин) (Като дилтиазем, верапамил), хинидин, дигоксин, натриев полистирен сулфонат, фосфатни добавки (като калиев фосфат), ралтегравир.

Някои продукти се нуждаят от стомашна киселина, така че тялото да ги абсорбира правилно. Фамотидин намалява стомашната киселинност, така че може да промени колко добре функционират тези продукти. Някои засегнати продукти включват атазанавир, дазатиниб, делавирдин, някои азолови антифунгали (като итраконазол, кетоконазол), пазопаниб, между другото.

Не приемайте това лекарство с други продукти, съдържащи фамотидин или други H2-блокери (циметидин, низатидин, ранитидин).

Ако има съмнение за предозиране, незабавно се свържете с център за отравяния или спешна помощ. Американските жители могат да се обадят на местния център за контрол на отровите на 1-800-222-1222. Жителите на Канада могат да се обадят на провинциалния център за отравяния.

Промените в начина на живот, като програми за намаляване на стреса, спиране на тютюнопушенето, ограничаване на алкохола и промени в диетата (като избягване на кофеина и някои подправки) могат да помогнат на това лекарство да работи по-добре. Говорете с Вашия лекар или фармацевт относно промените в начина на живот, които биха могли да Ви помогнат.

Не е приложимо.

Съхранявайте на стайна температура далеч от светлина и влага. Пазете всички медикаменти далеч от деца и домашни любимци.

Не измивайте лекарствата надолу по тоалетната или ги излейте в дренаж, освен ако не сте инструктирани да го направите. Правилно изхвърлете продукта, когато изтече или вече не е необходимо. Или местна компания за изхвърляне на отпадъци за повече подробности относно безопасното изхвърляне на продукта.

Октомври 2015 г. Авторско право (в) 2015 г.

С кабинета по медицина можете да проверявате взаимодействията с наркотиците.