Abatron oral: употреби, нежелани реакции, взаимодействия, снимки, предупреждения и дозиране

Случайното предозиране на съдържащи желязо продукти е водеща причина за фатално отравяне при деца на възраст под 6 години. Пазете този продукт далеч от деца. Ако се получи предозиране, потърсете незабавно медицинска помощ или се обадете в център за отравяния.

Това лекарство е мултивитамин, който се използва за лечение или предотвратяване на недостиг на витамини поради лоша диета, определени заболявания или по време на бременност. Витамините са важни градивни елементи на тялото и ви помагат да поддържате добро здраве.

Вземете това лекарство на устата, както е указано. Следвайте всички указания на опаковката на продукта или приемете по указание на Вашия лекар. Не приемайте повече от препоръчваната доза. Ако не сте сигурни в някоя от тези данни, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Използвайте устройство за измерване на медикаментите, за да измервате внимателно предписаната доза. Не използвайте лъжица домакинство.

Някои продукти се приемат най-добре на празен стомах 1 час преди или 2 часа след хранене. Ако се появи стомашно разстройство, можете да приемате това лекарство с храна. Избягвайте да вземате антиациди, млечни продукти, чай или кафе в рамките на 2 часа преди или след това лекарство, защото те ще намалят ефективността му.

Може да настъпи запек, диария или разстроен стомах. Тези ефекти обикновено са временни и могат да изчезнат, докато тялото ви се адаптира към това лекарство. Ако някоя от тези ефекти продължи или се влоши, незабавно се свържете с Вашия лекар или фармацевт.

Желязото може да накара вашите изпражнения да станат черни, което не е вредно.

Ако Вашият лекар Ви е насочил да използвате това лекарство, не забравяйте, че той или тя е преценил, че ползата за Вас е по-голяма от риска от нежелани реакции. Много хора, които използват това лекарство, нямат сериозни нежелани реакции.

Много малко алергична реакция към това лекарство е малко вероятно, но ако се случи, незабавно потърсете медицинска помощ. Симптомите на сериозна алергична реакция могат да включват: обрив, сърбеж / подуване (особено на лицето / езика / гърлото), тежка замаяност, затруднено дишане.

Това не е пълен списък на възможните нежелани реакции. Ако забележите други ефекти, които не са изброени по-горе, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

В САЩ –

Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за странични ефекти на FDA на 1-800-FDA-1088 или на www.fda.gov/medwatch.

В Канада – Обадете се на Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за нежелани реакции на Health Canada на 1-866-234-2345.

Преди да приемете това лекарство, кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към i; Или ако имате други алергии. Този продукт може да съдържа неактивни съставки, които могат да причинят алергични реакции или други проблеми. Говорете с Вашия фармацевт за повече подробности.

Това лекарство не трябва да се използва, ако имате определени медицински състояния. Преди да използвате това лекарство, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате: нарушение на свръхнатоварването с желязо (напр. Хемохроматоза, хемосидероза).

Преди да приемете това лекарство, кажете на Вашия лекар или фармацевт вашата медицинска анамнеза, особено за: употреба / злоупотреба с алкохол, проблеми с черния дроб, стомашни / чревни проблеми (напр. Язва, колит), дефицит на витамин В12 (злокачествена анемия).

Течните препарати на този продукт могат да съдържат захар и / или алкохол. Препоръчва се повишено внимание, ако имате диабет, алкохолна зависимост или чернодробно заболяване. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за безопасно използване на този продукт.

Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна преди да използвате това лекарство.

Това лекарство преминава в кърмата. Консултирайте се с Вашия лекар преди кърменето.

Вижте също секция Как да използвате.

Вашите здравни специалисти (напр. Лекар или фармацевт) може вече да са наясно с всички възможни лекарствени взаимодействия и може да ви наблюдават за тях. Не започвайте, спирайте или променяйте дозата на което и да е лекарство, преди да се консултирате първо с тях.

Преди да използвате това лекарство, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички лекарствени продукти, предписани с рецепта и лекарства, които можете да използвате, особено: някои лекарства против припадъци (напр. Фенитоин), methyldopa.

Този продукт може да намали абсорбцията на други лекарства като бисфосфонати (например алендронат), леводопа, пенициламин, хинолонови антибиотици (например ципрофлоксацин, левофлоксацин), лекарства за щитовидната жлеза (например левотироксин) и тетрациклинови антибиотици (например, Доксициклин, миноциклин). Ето защо, отделете дозите от тези лекарства доколкото е възможно от дозите си от този продукт. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт колко дълго трябва да изчакате между дозите и за помощ при намирането на схема на дозиране, която ще работи с всичките Ви лекарства.

Това лекарство може да повлияе на определени лабораторни тестове (например, очен кръвен тест на фекалиите), което може да доведе до фалшиви резултати от теста. Уверете се, че лабораторният персонал и всички ваши лекари знаят, че използвате това лекарство.

Този документ не съдържа всички възможни взаимодействия. Ето защо, преди да използвате този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички продукти, които използвате. Поддържайте списък с всички ваши лекарства заедно с Вас и споделете списъка с Вашия лекар и фармацевт.

Ако има съмнение за предозиране, незабавно се свържете с център за отравяния или спешна помощ. Американските жители могат да се обадят на местния център за контрол на отровите на 1-800-222-1222. Жителите на Канада могат да се обадят на провинциалния център за отравяния. Симптомите на предозиране могат да включват: болка в стомаха, гадене, повръщане, диария.

Ако лекарят Ви е предписал това лекарство, не го споделяйте с други хора.

Лабораторни и / или медицински изследвания (напр. Пълна кръвна картина, нива на витамин В12) могат да се извършват периодично, за да се следи напредъка ви или да се проверят страничните ефекти. Консултирайте се с Вашия лекар за повече подробности.

Това лекарство не е заместител на правилното хранене. Важно е да се поддържа добре балансирана диета. Храните, богати на желязо, включват червено месо (особено черен дроб), риба, боб, сушени плодове и обогатени с желязо или обогатени зърнени храни и хляб.

Ако пропуснете доза, приемете я веднага щом си спомните. Ако е близо до времето на следващата доза, пропуснете пропуснатата доза и възобновете обичайната схема на дозиране. Не удвоявайте дозата, за да я настигнете.

Съхранявайте на стайна температура далеч от светлина и влага. Не съхранявайте в банята. Пазете всички медикаменти далеч от деца и домашни любимци.

Не измивайте лекарствата надолу по тоалетната или ги излейте в дренаж, освен ако не сте инструктирани да го направите. Правилно изхвърлете продукта, когато изтече или вече не е необходимо. Или местна компания за изхвърляне на отпадъци за повече подробности относно безопасното изхвърляне на продукта.

Октомври 2015 г. Авторско право (в) 2015 г.

С кабинета по медицина можете да проверявате взаимодействията с наркотиците.