5 средства за тъмни кръгове под очите

Независимо дали вашите тъмни кръгове са от прекалено много късни нощи или те работят във вашето семейство, можете да ги избледнеете и да озарявате външния си вид. Започнете с тези пет фиксирания.

Някои съставки могат да ви помогнат. Кофеинът стяга кръвоносните съдове и намалява подпухналостта. Съставки като ретинол и витамини С и Е могат да облекчат неблагоприятните кръгове.

Но това не са цялостно лечение. “Не мисля, че има едно лечение, което да ги изтрива, за съжаление”, казва Ребека Казин, д-р. Тя е медицински директор на Дерматологичния и козметичен център Джонс Хопкинс.

Можете да скриете тъмните кръгове с грима.

Сравнете цвета с тона на кожата си. “Това, от което се нуждаете, е сянка, която ви осветява под окото”, казва художникът на знаменитост гримьор Санди Линтър.

Намерете продукта, който е подходящ за вашата текстура. “Ако сте сухи, искате лек, тънък грим. И ако сте мазна, можете да използвате водоустойчив колатер, който е по-дебел”, казва тя.

Не подсказвайте колана под всяко око.

Вземете малката си камуфлажна четка и скрийте тъмнината във вътрешния ъгъл на окото и я докарайте до носната област “, казва Линтър.” Смесете го и това ще повдигне окото. Това ще вдигне тъмнината.

Практикувайте техниката. “Тъмните кръгове са трудни за криене, защото кожата под очите е тънка – по-тънка от останалата част от лицето”, казва Линтър.

Имате чаша чай и след това пуснете влажните чаени чанти в хладилника. Оставете ги да се охладят. Легни, затвори очи и за няколко минути сложи чантата на клепачите си.

Чаят се бори с възпалението и това може да облекчи подпухналото подпухване и тъмнината, казва Казин.

Разтривате ли очите си много заради сърбящи очи или други алергични симптоми? Цялото това триене може да ви остави с тъмни кръгове. Те понякога се наричат ​​”алергични зъби”.

Попитайте Вашия лекар за лекарствата, за да облекчите симптомите. Понякога може да ви помогне антихистамин или капки за очи.

Използвайте слънчеви очила, които филтрират UV светлина. “Носенето на слънчеви очила помага, защото няма да пострадате от слънцето под очите, което може да доведе до потъмняване”, казва Казин.

Тъмните нюанси също ще покрият вашите тъмни кръгове. Бонус: Те ще ви спрат да примигвате, което може да доведе до краката на врана.

Ако искате повече помощ с тъмните кръгове, вижте дерматолога си. “Наистина трябва да бъдете внимателно оценени, за да определите какво причинява вашите неподвижни кръгове да насочват проблема най-пряко”, казва Казин. – Тогава ще получите най-добри резултати.

ИЗТОЧНИЦИ

Ребека Казин, лекар, медицински директор, Johns Hopkins Дерматологичен и козметичен център.

Sandy Linter, знаменитост художник грим.

Mishuishi, T. Journal of Cosmetic Dermatology, април 2004 г.

Колеж по алергия, астма и имунология: “Попитай алергиста: какви са алергичните гърди?”