5 бензагел акне гел

Бензагел акне гел

Бензоил пероксид локално се използва за лечение на акне и може да се използва за други състояния на кожата, определени от Вашия лекар.

Това лекарство е на разположение без рецепта. Някои от продуктите за кожа се предлагат само с рецепта на Вашия лекар.

След като дадено лекарство бъде одобрено за маркетинг за определена употреба, опитът може да покаже, че той е полезен и за други медицински проблеми. Въпреки че тези употреби не са включени в етикетирането на продуктите, бензоил пероксид локално се използва при някои пациенти със следните медицински състояния

Бензагел акне гел

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Въпреки че не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на бензоил пероксид върху кожата при деца на 12 и повече години, до момента не са документирани специфични за педиатрични проблеми проблеми.

Въпреки че в гериатричната популация не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите от бензоил пероксид, не са документирани досега никакви гериатрични проблеми.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Бензагел акне гел

Използвайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече от него и не го използвайте по-често, отколкото е препоръчано на етикета, освен ако не е указано друго от Вашия лекар. Това може да причини дразнене на кожата.

Това лекарство е предназначено за употреба само върху кожата. Не използвайте това лекарство в или около очите или устните или вътре в носа или в чувствителните зони на шията. Поставете лекарството далеч от тези области, когато го прилагате. Ако лекарството попадне в тези области, измийте веднага с вода.

Това лекарство обикновено идва с указания за пациента. Прочетете внимателно инструкциите. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Преди да използвате OTC продукт за акне за пръв път, нанесете малко количество върху една или две малки засегнати участъка на кожата в продължение на 3 дни. Ако не се появят дискомфорт, следвайте инструкциите на етикета за лекарствените факти на продукта.

Не прилагайте това лекарство върху кожа, обгорена или изгорена от слънцето, или върху открити рани, освен ако не е указано друго от Вашия лекар.

За да използвате крем, гел, лосион или стик

Използвайте крема за бръснене

За да използвате очистващата лента, почистващия лосион или сапуна

За да използвате маската за лице

След прилагане на лекарството, измийте ръцете си, за да отстраните лекарството, което може да остане върху тях.

Не трябва да измивате зоните на кожата, обработена с бензоил пероксид, поне 1 час след прилагането.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Бензагел акне гел

През първите 3 седмици, през които използвате бензоил пероксид, кожата ви може да се раздразни. Също така, акнето може да изглежда да се влоши, преди да стане по-добре. Ако проблемът с кожата Ви не се е подобрил в рамките на 4 до 6 седмици, консултирайте се с Вашия лекар.

Някои извънборсови (извънборсови) акне продукти могат да причинят редки и животозастрашаващи алергични реакции. Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате копривна треска, сърбеж, затруднено дишане, подуване на очите, лицето, устните или езика, стягане в гърлото или чувство на слабост при употребата на тези акне продукти.

Не използвайте OTC продукт за акне отново, ако сте развили сериозна алергична реакция от него.

Избягвайте да използвате други лекарства за локално приложение на същата област в рамките на 1 час преди или след използване на бензоил пероксид. В противен случай бензоил пероксидът може да не работи правилно.

Освен ако Вашият лекар не Ви каже друго, е особено важно да се избягва използването на следните продукти за кожа на същата област като бензоил пероксид

Използването на тези продукти заедно с бензоил пероксид може да причини леко до тежко дразнене на кожата. Въпреки че може да възникне дразнене на кожата, някои лекари понякога позволяват употребата на бензоил пероксид с третиноин за лечение на акне. Обикновено третиноинът се прилага през нощта, така че да не причинява проблеми с други локални продукти, които можете да използвате през деня. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате други лекарства за локално приложение с бензоил пероксид.

Това лекарство може да избелва коса или цветни тъкани.

Консултирайте се с Вашия лекар по всяко време, когато кожата Ви стане твърде суха или раздразнена. Вашият лекар може да ви помогне да изберете правилните продукти за кожата, за да намалите сухотата и дразненето на кожата.

Бензагел акне гел

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Бензал (бензоил пероксид, локално)

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Акнето доксициклин, клиндамицин топикал, еритромицин топикал, тетрациклин топикал, миноциклин, Accutane, третиноин локално, изотретиноин, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen

Пероралният дерматит метронидазол локално, клиндамицин локално, MetroGel, Акнето лечение, Клеоцин Т, бензоил пероксид локално, Clindagel, MetroCream, Noritate, Triaz, Benzac AC, PanOxyl