10 храни, които са здравословни ужаси

Някои храни са толкова лоши за вас, те се квалифицират като кошмар на диетолога.

 Попита няколко регистрирани диетолози и други специалисти по хранене да номинират любимите си “ужаси в храната”. Техните твърдения варират от празни калорични храни, маскирани като питателни, до необичайни състави, които въртят скалите с нецензурни количества мазнини и калории. Дали някой от тях някога се е скрил около чинията ти?

От гледна точка на храненето, някои от най-страшните храни са дълбокомаслените пържени съдове, които можете да намерите на карнавални и държавни панаири.

Много хора по света са хвърляли всичко от пуйки до Twinkies във фритюрника, но чували ли сте някога за дълбоко пържена кола? Дебютирайки на фестивала в Тексас и спечелването на креативната чест в конкурса за награди “Big Tex Choice Awards”, това е пърженото с Coca-Cola ароматизирано тесто, изсипвано със сироп от фонтан и нарязано с бита, канела и захар. череша.

Хранителните кошмари са лесно достъпни в много от любимите ви ресторанти на квартала. Кристин Палумбо, RD, номинира главния пържен лук, популярен в някои верижни стекове.

Един такъв аперитив, “Bloomin ‘Onion на Outback Steakhouse, има над 800 калории, 58 грама мазнини и 22 грама наситени мазнини плюс 1,520 милиграма натрий. Тези номера не включват соса за потапяне, който също е натоварен с мазнини, калории и натрий.

Марион Нестъл, доктор по медицина, професор по хранене в Нюйоркския университет и автор на “Какво да яде”, се занимава с не-много-хранителни храни, които са етикетирани или рекламирани със здравословни термини. Тя номинира “детски плодови закуски, които нямат никакъв плод и са основно бонбони в прикриване” като една потенциално заблуждаваща храна.

Изглежда, че няма край на количеството калории и мазнини, които можете да поставите на кок.

Hardee’s има Monster Thickburger, който се похвали с 1,420 калории, 107 грама мазнини, 45 грама наситени мазнини и 2740 милиграма натрий. Carl’s Jr. го прави още една крачка напред с Double Six Burger, включващ две бургери и три парчета сирене – тежи 1,520 калории, 111 g мазнини, 47 g наситени мазнини и 2,760 mg натрий.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …