Разширено очно облекчение (пропилен гликол): употреби, нежелани реакции, взаимодействия, снимки, предупреждения и дозиране

ОБЩИ ИМЕНА (И): ПРОПИЛЕН ГЛИКОЛ

Това лекарство се използва за облекчаване на сухи, раздразнени очи. Често срещаните причини за сухотата на очите са вятърът, слънцето, отоплението / климатизацията, употребата на компютър / четенето и някои медикаменти.

Този продукт може да съдържа 1 или повече от следните съставки: карбоксиметилцелулоза, декстран, глицерин, хипромелоза, полиетиленгликол 400 (PEG 400), полисорбат, поливинил алкохол, повидон или пропилей гликол.

Смазките за очи поддържат окото влажно, предпазват окото от наранявания и инфекции и намаляват симптомите на сухи очи, като изгаряне, сърбеж и усещане като че ли нещо в очите.

Изпълнете всички указания от пакета на продукта. Ако не сте сигурни в някоя от тези данни, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Не използвайте разтвор, който е променил цвета си или е мътен. Някои марки (съдържащи глицерин с полисорбати, сред другите съставки) могат да имат млечен външен вид. Това е добре, докато решението не променя цвета. Някои капки за очи трябва да се разклатят преди употреба. Проверете етикета, за да видите дали трябва да разклатите продукта, преди да го използвате.

Обикновено капките могат да се използват толкова често, колкото е необходимо. Мехлемите обикновено се използват 1 до 2 пъти дневно, ако е необходимо. Ако използвате маз веднъж на ден, най-добре е да го използвате преди лягане.

За прилагане на маз / капки / гелове: първо измийте ръцете. За да избегнете замърсяване, внимавайте да не докоснете капкомера или горната част на тръбата за мехлем или да го докоснете до окото. Винаги подменяйте капачката плътно след всяка употреба. Наклонете главата си назад, погледнете нагоре и спуснете долния клепач, за да направите торбичка. За капки / гелове поставете капкомера директно над окото и изцедете 1 или 2 капки, ако е необходимо. Погледнете надолу и внимателно затворете окото си за 1 или 2 минути. Поставете един пръст в ъгъла на окото близо до носа и натискайте внимателно. Това ще попречи на медикамента да се оттече от окото. За мехлем, задръжте епруветката директно над окото и внимателно стиснете малка лента (една четвърт от инча или около 6 милиметра) мехлем в торбичката. Освободете клепача, затваряйте окото и бавно поклатете окото във всички посоки, за да разпространявате лекарството. Отстранете всяко допълнително маз от окото с чиста тъкан.

Ако използвате друг вид лекарство за очи (например капки или мехлеми), изчакайте поне 5 минути, преди да приложите други лекарства. Използвайте капки за очи преди очни мехлеми, за да позволите на капките за очи да влязат в окото.

Ако носите контактни лещи, ги отстранявайте, преди да използвате повечето видове лубриканти за очи. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, когато можете да замените Вашите контактни лещи. Има няколко вида очи смазки (някои съдържат полисорбати), които могат да се използват при носене на контактни лещи. Проверете опаковката, за да видите дали можете да носите вашите контактни лещи, докато използвате вашия продукт.

Уведомете Вашия лекар, ако Вашето състояние продължава или се влошава след 3 дни.

Визията може да бъде временно замъглена при първото използване на този продукт. Възможно е временно да настъпи и незначително изгаряне / ужилване / дразнене. Ако някоя от тези ефекти продължи или се влоши, незабавно уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Ако Вашият лекар Ви е насочил да използвате това лекарство, не забравяйте, че той или тя е преценил, че ползата за Вас е по-голяма от риска от нежелани реакции. Много хора, които използват това лекарство, нямат сериозни нежелани реакции.

Незабавно уведомете Вашия лекар, ако възникнат някои от тези нежелани, но сериозни нежелани реакции: болка в очите, промяна в зрението, продължително зачервяване / дразнене на очите.

А много сериозна алергична реакция към това лекарство е рядко. Незабавно потърсете медицинска помощ, ако забележите някакви симптоми на сериозна алергична реакция, включително: обрив, сърбеж / подуване (особено на лицето / езика / гърлото), силни световъртеж, затруднено дишане.

Това не е пълен списък на възможните нежелани реакции. Ако забележите други ефекти, които не са изброени по-горе, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

В САЩ –

Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за странични ефекти на FDA на 1-800-FDA-1088 или на www.fda.gov/medwatch.

В Канада – Обадете се на Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за нежелани реакции на Health Canada на 1-866-234-2345.

Преди да използвате този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към i; Или ако имате други алергии. Този продукт може да съдържа неактивни съставки, които могат да причинят алергични реакции или други проблеми. Говорете с Вашия фармацевт за повече подробности.

Ако имате някакви здравословни проблеми, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате този продукт.

Този продукт (особено мехлемите) може временно да причини замъгляване на зрението след поставянето му в окото (очите). Не шофирайте, не използвайте машини или не извършвайте дейност, която изисква ясно виждане, докато не сте сигурни, че можете да извършвате такива дейности безопасно.

Ако използвате този продукт под ръководството на лекаря, Вашият лекар или фармацевт може вече да са наясно с всякакви възможни лекарствени взаимодействия и те може да ви наблюдават за тях. Не започвайте, спирайте или променяйте дозата на което и да е лекарство, преди да се консултирате първо с Вашия лекар или фармацевт.

Преди да използвате този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички лекарствени продукти, предписани с рецепта и лекарства, които можете да използвате, особено за: други лекарства за очи.

Този документ не съдържа всички възможни взаимодействия. Ето защо, преди да използвате този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички продукти, които използвате. Поддържайте списък с всички ваши лекарства заедно с Вас и споделете списъка с Вашия лекар и фармацевт.

Това лекарство може да бъде вредно при поглъщане. При съмнение за поглъщане или предозиране, незабавно се свържете с център за отравяния или спешна помощ. Американските жители могат да се обадят на местния център за контрол на отровите на 1-800-222-1222. Жителите на Канада могат да се обадят на провинциалния център за отравяния.

Някои продукти съдържат консерванти, които могат да повредят контактните лещи или да предизвикат дразнене при хора с алергии. За повече информация проверете пакета си за продукти или говорете с вашия медицински специалист.

Това лекарство обикновено се използва само при необходимост.

Вижте информацията за съхранение, отпечатана на опаковката. Да се ​​пази от светлина и влага. Защитете мехлемите от замръзване. Някои капки, несъдържащи консерванти, които се предлагат в флакони / капкомери за еднократна употреба, трябва да се изхвърлят веднага след употреба или до 12 часа след отварянето. Проверете опаковката на продукта, за да видите кога трябва да изхвърлите продукта без консерванти. Ако имате някакви въпроси относно съхранението, попитайте Вашия фармацевт. Пазете всички лекарствени продукти далеч от деца и домашни любимци.

Не измивайте лекарствата надолу по тоалетната или ги излейте в дренаж, освен ако не сте инструктирани да го направите. Правилно изхвърлете продукта, когато изтече или вече не е необходимо. Или местна компания за изхвърляне на отпадъци за повече подробности относно безопасното изхвърляне на продукта.

Октомври 2015 г. Авторско право (в) 2015 г.

С кабинета по медицина можете да проверявате взаимодействията с наркотиците.