adrenaclick

Терапевтичен клас: Анафилаксичен агент

Използва за Adrenaclick

Фармакологичен клас: Адренергични

Химически клас: Алкилариламин

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до момента, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инжектирането на епинефрин при деца.

Няма информация за връзката между възрастта и ефектите от инжектирането на епинефрин при гериатрични пациенти. Въпреки това, пациентите в старческа възраст са по-склонни да имат свързано с възрастта сърдечно заболяване, което може да наложи повишено внимание при пациенти, лекувани с епинефрин.

Преди да използвате Adrenaclick

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи епинефрин. Възможно е той да не е специфичен за Adrenaclick. Моля, прочетете внимателно.

Използвайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Ако използвате това лекарство у дома, уверете се, че вие ​​или някой от членовете на вашето семейство разбирате точно как да им дадете. Също така, уведомете Вашия лекар, ако Вие или вашият грижещ се за вас има тежък артрит на ръцете. Ако имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Това лекарство се инжектира само в мускулите на външното бедро. Не инжектирайте това лекарство във вената или в мускулите на бедрата си. За тази цел може да се увеличи вероятността от сериозни нежелани реакции.

Това лекарство се предлага с инструкции на пациента. Прочетете внимателно тези инструкции и ги следвайте. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Това лекарство се предлага в спринцовка със спринцовка и игла за автоинжектор, която съдържа правилната доза лекарство, предписана от Вашия лекар.

Това лекарство се предлага с инструктор за автоинжектор и отделни инструкции за употреба. Не забравяйте да практикувате първо с вашия автоинжектор треньор, преди да се появи алергична авария, за да сте сигурни, че сте готови да използвате истинския автоинженер Adrenaclick®, EpiPen® или EpiPen Jr® в реална ситуация на спешна нужда. Автоматичният треньор има сив цвят (за EpiPen® или EpiPen Jr®) или бежов цвят (за Adrenaclick®) и не съдържа лекарство или игла.

Не отстранявайте синьото предпазно освобождаване (EpiPen® или EpiPen Jr®) или сивите капачки (Adrenaclick®) на автоинжектора, докато не сте готови да го използвате. Не поставяйте палеца, пръстите си или ръцете върху оранжевото (EpiPen® или EpiPen Jr®) или червения край (Adrenaclick®). Това е, за да се избегне случайно инжектиране.

Може да се наложи да използвате повече от една инжекция, ако алергичната реакция не се подобри след първия изстрел. Ако са необходими повече от 2 инжекции за 1 реакция, те трябва да се дават само под медицински контрол

Непрекъснато носете това лекарство заедно с вас за спешна употреба, ако имате тежка алергична реакция.

Проверявайте редовно инжекционните комплекти, за да сте сигурни, че течността не е променила цвета си. Не използвайте това лекарство, ако течността е променила цвета си или ако има течности в течността.

Правилно използване на епинефрин

Не използвайте отново останалата част от лекарството, оставено в автоинжектора. Изхвърлете автоинжектора, след като го използвате.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте комплектите за инжекции при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Не съхранявайте лекарството в хладилник или фризер или в жабката на автомобила.

Съхранявайте автоинжектора в неговия корпус или носещата тръба, за да го предпазите от повреда. Тази тръба обаче не е водоустойчива. Ако случайно го изпуснете, проверете за повреда или изтичане.

Предпазни мерки при използване на Adrenaclick

Ако симптомите Ви не се подобрят или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Анафилаксията е животозастрашаваща реакция и изисква незабавно медицинско обслужване. Проверете веднага с лекаря си или отидете в спешното отделение възможно най-скоро, дори ако се почувствате по-добре след употреба на това лекарство.

Това лекарство може да повлияе нивата на кръвната захар. Ако забележите промяна в резултатите от тестовете за кръв или урина, или ако имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Не инжектирайте това лекарство в ръцете или краката. Вече има по-малко кръвотечение в ръцете и краката, а епинефринът може да направи това още по-лошо и да причини увреждане на тези тъкани. Ако случайно инжектирате епинефрин в ръцете или краката, консултирайте се с Вашия лекар или веднага отидете в спешното отделение на болницата.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Adrenaclick странични ефекти

Адренаклик (епинефрин)

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Наличност Rx / OTC Rx и / или OTC

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Анафилаксис прометазин, Phenergan, EpiPen, епинефрин, адреналин, EpiPen 2-Pak

Алергични реакции преднизон, прометазин, бендадрил, триамцинолон, дифенхидрамин, Фенеран

Астма, остър албутерол, Вентолин, дексаметазон, ProAir HFA, метилпреднизолон, хидрокортизон

Синдром на пероралната алергия EpiPen, епинефрин, адреналин, EpiPen 2-Pak, Auvi-Q, EpiPen Jr

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Adrenaclick, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.