Adphen-g орален: употреба, странични ефекти, взаимодействия, снимки, предупреждения и дозиране

ОБЩИ ИМЕНА (И): PHENDIMETRAZINE TARTRATE

Фендиметазин се използва с утвърдено от лекар лекарско упражнение, промяна на поведението и програма за диети с нискокалорична диета, която да ви помогне да отслабнете. Използва се от определени хора с наднормено тегло, като тези, които са с наднормено тегло или имат проблеми, свързани с теглото. Отслабването и отстраняването му може да намали много здравословни рискове, които идват със затлъстяването, включително сърдечни заболявания, диабет, високо кръвно налягане и по-кратък живот.

Не е известно как това лекарство помага на хората да отслабнат. Тя може да работи чрез намаляване на апетита, увеличаване на количеството енергия, използвана от тялото ви, или чрез засягане на определени части на мозъка. Това лекарство е подтискащо апетита и принадлежи към клас лекарства, наречени симпатомиметични амини.

Вземете незабавно формата на лекарството на устата, обикновено 2-3 пъти дневно 1 час преди хранене или според указанията на Вашия лекар. Приемането на това лекарство в края на деня може да причини проблеми със съня (безсъние).

Фендиметазинът с продължително освобождаване обикновено се приема веднъж дневно 30 – 60 минути преди сутрешното хранене. Поглъщайте цялото това лекарство. Не разтрошавайте, дъвчете или разрушавайте капсулите. Това може да унищожи продължителното действие на лекарството и да увеличи страничните ефекти.

Дозата се основава на Вашето медицинско състояние и на отговора на терапията. Вашият лекар ще коригира дозата, за да намери най-добрата доза за Вас. Използвайте това лекарство редовно и точно както е предписано, за да се възползвате максимално от него. За да си спомните, поемайте по едно и също време всеки ден.

Фендиметазин обикновено се приема само за няколко седмици в даден момент. Не трябва да се приема с други вещества, потискащи апетита (вж. Също раздел “Взаимодействия с лекарствата”). Възможността от сериозни нежелани реакции се увеличава при по-продължително използване на това лекарство и употребата на това лекарство, заедно с някои други лекарства за хранене.

Това лекарство може да причини реакции на отнемане, особено ако е било използвано редовно дълго време или във високи дози. В такива случаи могат да настъпят симптоми на отнемане (като депресия, тежка уморяемост), ако внезапно спрете да използвате това лекарство. За да предотвратите реакции на оттегляне, Вашият лекар може постепенно да намали дозата Ви. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт за повече подробности и веднага съобщете всички реакции на оттегляне.

Рядко е възможно да се направи ненормално поведение при търсенето на наркотици (пристрастяване) с това лекарство. Не увеличавайте дозата си, не я приемайте по-често или го използвайте по-дълго, отколкото е предписано. Правилно спирайте лечението, когато е насочено.

Това лекарство може да спре да работи добре, след като сте го приемали известно време. Говорете с Вашия лекар, ако това лекарство спре да работи добре. Не увеличавайте дозата, освен ако не Ви препоръча лекар. Вашият лекар може да Ви накара да спрете приема на това лекарство.

Замаяност, сухота в устата, затруднено сън, раздразнителност, гадене, повръщане, диария или запек. Ако тези ефекти продължат или се влошат, уведомете незабавно Вашия лекар или фармацевт.

Не забравяйте, че Вашият лекар предписал това лекарство, защото той или тя е преценил, че ползата за Вас е по-голяма от риска от нежелани реакции. Много хора, които използват това лекарство, нямат сериозни нежелани реакции.

Това лекарство може да повиши кръвното Ви налягане. Проверявайте редовно кръвното си налягане и информирайте Вашия лекар, ако резултатите са високи.

Уведомете незабавно Вашия лекар, ако възникнат някои от тези нежелани, но сериозни нежелани реакции: бързо / неправилно / ударно сърцебиене, промени в настроението (напр. Възбуда, неконтролируем гняв, халюцинации, нервност), неконтролирани движения на мускулите, ,

Спрете да приемате това лекарство и незабавно потърсете медицинска помощ, ако се появи някоя от тези редки, но много сериозни нежелани реакции: тежко главоболие, неразвито говорене, гърчове, слабост от едната страна на тялото, промени в зрението (например замъглено виждане).

Това лекарство може рядко да причини сериозни (понякога фатални) белодробни или сърдечни проблеми (белодробна хипертония, проблеми с сърдечните клапи). Рискът се увеличава при по-продължително използване на това лекарство и употребата на това лекарство, заедно с други лекарства за борба с апетита / билкови продукти. Ако забележите някои от следните нежелани, но много сериозни нежелани реакции, спрете да приемате това лекарство и незабавно се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт: болка в гърдите, затруднено дишане с упражнения, намалена способност за упражняване, прилошаване, подуване на краката / глезените / краката ,

А много сериозна алергична реакция към това лекарство е рядко. Незабавно потърсете медицинска помощ, ако забележите някой от следните симптоми на сериозна алергична реакция: обрив, сърбеж / подуване (особено на лицето / езика / гърлото), тежка замаяност, затруднено дишане.

Това не е пълен списък на възможните нежелани реакции. Ако забележите други ефекти, които не са изброени по-горе, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

В САЩ –

Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за странични ефекти на FDA на 1-800-FDA-1088 или на www.fda.gov/medwatch.

В Канада – Обадете се на Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за нежелани реакции на Health Canada на 1-866-234-2345.

Преди да приемете фендиметазин, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към i; Или към други симпатикомиметични амини (напр., Деконгестанти като псевдоефедрин, стимуланти като амфетамин, средства за потискане на апетита като фентермин или ако имате други алергии.) Този продукт може да съдържа неактивни съставки, които могат да причинят алергични реакции или други проблеми. Към Вашия фармацевт за повече подробности.

Това лекарство не трябва да се използва, ако имате определени медицински състояния. Преди да използвате phendimetrazine, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате: неконтролирано високо кръвно налягане, глаукома, анамнеза за злоупотреба с алкохол / наркотици, съдова болест на сърцето (напр. Болка в гърдите, инфаркт) Психоза, шизофрения), високо кръвно налягане в белите дробове (белодробна хипертония), други сърдечни проблеми (напр. Сърдечен шум, бърз / неравномерен сърдечен ритъм, проблеми с сърдечните клапи), инсулт, свръхактивен тироид (хипертиреоидизъм).

Преди да използвате това лекарство, уведомете Вашия лекар или фармацевт за медицинската си анамнеза, особено за: диабет, контролирано високо кръвно налягане, бъбречно заболяване, проблем с пристъпите.

Това лекарство може да ви замаже или (рядко) сънливо или да причини замъглено виждане. Не шофирайте, не използвайте машини или не извършвайте никаква дейност, изискваща бдителност или ясно виждане, докато не сте сигурни, че можете да извършвате такива дейности безопасно. Избягвайте алкохолните напитки.

Ако имате диабет, проверявайте редовно нивата на кръвната Ви захар според указанията на Вашия лекар. Вашият лекар може да се наложи да коригира вашето лекарство за диабет по време на лечението с това лекарство.

Преди да започнете операция, кажете на Вашия лекар или зъболекар, че използвате това лекарство.

Бъбречната функция намалява, когато остарявате. Това лекарство се отстранява чрез бъбреците. Поради това възрастните хора могат да бъдат изложени на по-голям риск от замайване и високо кръвно налягане, докато използват това лекарство.

Това лекарство не трябва да се използва по време на бременност. Загубата на тегло не дава потенциална полза на бременната жена и може да навреди на нероденото бебе. Ако забременеете или мислите, че сте бременна, незабавно уведомете Вашия лекар.

Не е известно дали това лекарство преминава в кърмата. Въпреки това, подобни лекарства преминават в кърмата. Кърменето при употребата на това лекарство не се препоръчва. Консултирайте се с Вашия лекар преди да кърмите.

Вашият лекар или фармацевт може вече да са наясно с всички възможни лекарствени взаимодействия и може да ви наблюдава за тях. Не започвайте, спирайте или променяйте дозата на което и да е лекарство, преди да се консултирате първо с тях.

Това лекарство не трябва да се използва с определени лекарства, тъй като могат да настъпят много сериозни взаимодействия. Ако приемате или сте приели други лекарства, потискащи апетита през последната година (напр. Фентермин, ephedra / ma huang), уведомете Вашия лекар или фармацевт преди да започнете това лечение.

Приемането на МАО инхибитори с това лекарство може да причини сериозно (възможно фатално) взаимодействие с лекарството. Избягвайте приема на МАО инхибитори (изокарбоксазид, линезолид, метиленово синьо, моклобемид, фенелзин, прокарбазин, разагилин, селегилин, трансилципромин) по време на лечението с това лекарство. Повечето инхибитори на МАО също не трябва да се приемат две седмици преди лечението с това лекарство. Посъветвайте се с Вашия лекар кога да започнете или спрете да приемате това лекарство.

Преди да използвате това лекарство, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички лекарствени продукти, предписани с рецепта и лекарства, които можете да използвате, особено: лекарства за депресия (напр. TCAs като имипрамин, SSRIs и SNRIs като paroxetine, fluoxetine, venlafaxine, duloxetine) Лекарства за кръвно налягане (напр. Гуанетидин, метилдопа), фенотиазини (напр. Прохлорперазин, хлорпромазин), други стимуланти (например амфетамини, метилфенидат, наркотици като кокаин или MDMA / екстази).

Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате и лекарства, които причиняват замайване или сънливост като: някои антихистамини (напр. Дифенхидрамин), противовъзпалителни средства (напр. Карбамазепин), лекарства за сън или тревожност (напр. Алпразолам, диазепам, золпидем) , Мускулни релаксанти, средства за облекчаване на наркотици (напр. Кодеин), психиатрични лекарства (напр. Рисперидон, амитриптилин, тразодон).

Също така съобщавайте за употребата на лекарства, които могат да увеличат риска от припадъци, когато се комбинират с това лекарство, като например изониазид (INH), фенотиазини (например тиоридазин), теофилин или трициклични антидепресанти (например, амитриптилин).

Проверете етикетите на всички ваши лекарства / билкови продукти (напр. Кашлица и студени продукти, съдържащи деконгестанти, като псевдоефедрин, диетични средства като фенилпропаноламин, ефедрин / мангаан), тъй като те могат да съдържат съставки, които биха могли да увеличат сърдечната честота или кръвното Ви налягане , Попитайте фармацевта си за безопасното използване на тези продукти.

Кофеинът може да увеличи страничните ефекти на това лекарство. Избягвайте да пиете големи количества напитки, съдържащи кофеин (кафе, чай, кола) или ядете големи количества шоколад.

Този документ не съдържа всички възможни взаимодействия. Ето защо, преди да използвате този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички продукти, които използвате. Поддържайте списък с всички ваши лекарства заедно с Вас и споделете списъка с Вашия лекар и фармацевт.

Ако има съмнение за предозиране, незабавно се свържете с център за отравяния или спешна помощ. Американските жители могат да се обадят на местния център за контрол на отровите на 1-800-222-1222. Жителите на Канада могат да се обадят на провинциалния център за отравяния. Симптомите на предозиране могат да включват: бързо дишане, необичайна неспокойствие, бързо / бавно / неравномерно сърцебиене, болка в гърдите, халюцинации, гърчове, загуба на съзнание.

Понижаващите апетита вещества не трябва да се използват вместо подходяща диета. За най-добри резултати, това лекарство трябва да се използва заедно с одобрена от лекар диета и програма за упражнения.

Не споделяйте това лекарство с други хора. Това е против закона.

Може да се извършват периодично лабораторни и / или медицински изследвания (напр. Кръвно налягане, сърдечни изследвания, бъбречни тестове), за да се следи напредъка ви или да се проверят страничните ефекти. Консултирайте се с Вашия лекар за повече подробности.

Ако пропуснете доза, приемете я веднага щом си спомните. Ако е близо до времето на следващата доза или късно вечерта, пропуснете пропуснатата доза и възобновете обичайната схема на дозиране. Не удвоявайте дозата, за да я настигнете.

Съхранявайте формата с бавно освобождаване на това лекарство при стайна температура между 68-77 градуса по Целзий (20-25 градуса С), далеч от светлина и влага. Съхранявайте формата за незабавно освобождаване на това лекарство при стайна температура при 77 градуса F (25 градуса С) далеч от светлина и влага. Предлага се кратко съхранение между 59-86 градуса F (15-30 градуса C). Пазете всички медикаменти далеч от деца и домашни любимци.

Не измивайте лекарствата надолу по тоалетната или ги излейте в дренаж, освен ако не сте инструктирани да го направите. Правилно изхвърлете продукта, когато изтече или вече не е необходимо. Или местна компания за изхвърляне на отпадъци за повече подробности относно безопасното изхвърляне на продукта.

Октомври 2015 г. Авторско право (в) 2015 г.

С кабинета по медицина можете да проверявате взаимодействията с наркотиците.