10 съвета за олимпийски тела

Когато Олимпийските игри се откриват в Пекин, милиони ще се чудят на всички тела на спортистите. Мускулни крака, гръб, корем и ръце – сигурни признаци на олимпийското тяло, внимателно изваяни за сила, бързина и издръжливост.

Но какво е необходимо за олимпийското тяло? И може би средният Джо (или Джоуел) някога се надява да изглежда като олимпийски атлет?

Разбира се, “казва Sam Callan, физиолог по физиология и учител по треньорска подготовка в САЩ за колоездене.” Ако сте готови да прекарате времето си.

Разбира се, малко хора имат времето, което олимпийските спортисти отделят за обучението си. Но дори и ако най-доброто ви “събитие” се върти около дистанционното, не всичко е загубено. В края на краищата, когато става въпрос за състезанието за здраво тяло, често е достатъчно да се присъедини към играта.

Така че, ако сте готови да оформите, ето някои знаци от професионалистите, за да започнете

Някои от нас са построени за скорост, а някои – за издръжливост – казва Калън. Разбирането на това, което се чувства естествено – и най-доброто в теб – ще ви помогне да определите кой вид упражнение ще работи за вас.

Харесваш ли да скочиш? Sprint? Прекарайте време на неблагодарна? Всеки има уникален състав на тялото и кой състав от мускулни влакна, който имате, ще определи дали ще имате повече издръжливост или скорост и сила.

“Всички сме родени някъде по този континуум, но цялото обучение в света може само да ви премести малко”, обяснява той. Ето защо Арнолд Шварценегер вероятно не би могъл да бъде бегач на дълги разстояния, казва той.

Вие сте длъжни да бъдете по-добре при някои видове физически събития, отколкото други, затова изберете един или два, които се чувстват естествени и се наслаждавате. Ще бъде много по-вероятно да се придържате към него – и да видите успеха.

Искате ли да отслабвате? Съсредоточете се върху храненето и рутината на постоянното упражнение за сърдечно-съдова издръжливост, с кратки скорости, наречени интервални тренировки. Искате ли да изградите сърдечно-съдова издръжливост? Опитайте плуване, бягане или колоездене. Ако скоростта е след вас, опитайте да добавите спринтове към рутината си. И ако имате само кратко време за тренировка, опитайте се да тренирате по схемата, която се състои от поредица от тренировъчни тренировъчни упражнения, изпълнени една след друга, с минимално почивка.

Но ако имате слаби места, казва Калън, не се колебайте да се обърнете към тях с конкретно обучение.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Докато упражнявате, трябва да броите между …