Акупунктура – преглед на темата

Фибромиалгия Тенденции

Акупунктурата е форма на китайска медицина, която се практикува от векове. Тя се основава на теорията, че енергията, наречена Чи (да рече “chee”), преминава през тялото ви и около тялото ви по пътеки, наречени меридиани.

От Анна Дейвис Създаването на блог е нещо повече от това, че просто разгръщате дневника си, за да видите света. Блогът може да ви донесе кръг от приятели, удивително чувство за увереност и сигурно пространство, за да откриете кои сте наистина. Прочетете, докато шест жени разказват как блоговете променят живота си и нека ви вдъхновяват да намерите своето виртуално село.

Акупунктурата се извършва чрез поставянето на много тънки игли в кожата ви в определени точки на тялото ви. Това се прави, за да се повлияе на енергийния поток. Понякога се използват топлина, налягане или лек електрически ток заедно с игли.

Вашият доставчик на акупунктура ще Ви даде изпита и ще ви зададе въпроси за болката и колко добре работите. Той също така ще попита за цялостното ви здраве.

След това вашият доставчик ще търси местата (наречени точки) на вашето тяло, за да стигне до блокирания или неправилен чи. Всяка от точките се отнася до някои здравословни проблеми или функции на тялото.

Вашият доставчик ще търси забележителности на вашето тяло, използвайки например определени мускули или кости, за да открие точките, така че да може да поставя иглите.

След като доставчикът намери точките, той или тя бързо ще докосне много тънки игли в кожата ви. Той или тя вероятно ще постави няколко игли. Някои от тях могат да бъдат поставени по-дълбоко от други, в зависимост от това, което доставчикът смята, че е необходимо, за да възстанови потока на чи.

Всеки доставчик е различен, но в повечето случаи лечението продължава 15 минути до един час. Може да имате няколко посещения, за да завършите лечението си. Някои хора имат постоянни посещения.

Може да почувствате лек натиск, когато иглата влезе. Повечето хора смятат, че не боли. Районът може да изтръпне, да се почувства потиснат, сърбеж или да се разболее. Доставчиците вярват, че това е знак, че енергийният поток, или Чи, е бил достъпен.

След като поставите иглата, вашият доставчик може да премества иглата леко назад и напред. Или той или тя може да използва топлина или електрически ток върху иглата.