Акрилиновия (инхалационен път) описание и търговски марки

Аклидин се използва за лечение на бронхоспазъм, причинен от хронично обструктивно белодробно заболяване (COPD). ХОББ е белодробно заболяване, което включва и хроничен бронхит (подуване на тръбите, водещи до белите дробове) и емфизем (увреждане на въздушните сакове в белите дробове).

Аклидин е бронходилататор. Бронходилататорите се вдишват през устата, за да помогнат да се отворят бронхите (въздушните канали) в белите дробове. Той се приема чрез вдишване (инхалатор) и увеличава притока на въздух към белите дробове.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Аерозолен прах

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на инхалирания аклидин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

алергии

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инхалирания аклидин в напреднала възраст.

Педиатрична

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Гериатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Други взаимодействия

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Други медицински проблеми

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Дозирането

Използвайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. Също така, не спирайте да използвате това лекарство, без да уведомите Вашия лекар. Това може да доведе до влошаване на състоянието на белите дробове.

Това лекарство обикновено идва с инструкции за пациента. Прочетете ги внимателно, преди да използвате лекарството. Ако не разбирате указанията или не сте сигурни как да използвате инхалатора, помолете Вашия лекар да Ви покаже как да го използвате.

За да използвате Pressair ™

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Пропусната доза

Пазете лекарството в торбичката за фолио, докато не сте готови да го използвате. Съхранявайте при стайна температура, далеч от топлина и директна светлина. Не замразявайте.

съхранение

Не съхранявайте това лекарство на вибрираща повърхност.

Изхвърлете инхалатора 45 дни след отварянето на торбичката, след като показва “0” с червен фон или когато устройството се заключи.

Много е важно Вашият лекар да проверява внимателно напредъка ви, докато използвате това лекарство, за да видите дали той работи правилно и да намалите нежеланите ефекти.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят или ако състоянието Ви се влоши.

Това лекарство няма да спре бронхоспазма, който вече е започнал. Вашият лекар може да Ви предпише друго лекарство, което да използвате в случай на остра атака.

Това лекарство може да предизвика парадоксен бронхоспазъм, което означава, че дишането или хриптенето ви ще се влошат. Парадоксалният бронхоспазъм може да бъде животозастрашаващ. Спрете да използвате това лекарство и веднага след това се консултирайте с Вашия лекар, ако имате кашлица, затруднено дишане, недостиг на въздух или хриптене след употребата на това лекарство.

Проверявайте незабавно Вашия лекар, ако имате някакви промени в очите си, като болка в окото или дискомфорт, замъглено зрение, зрителни халюци или цветни изображения с червени очи, докато използвате това лекарство. Вашият лекар може да поиска очите ви да бъдат проверени от очен лекар. Те могат да бъдат симптоми на остра тесноъгълна глаукома.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции. Тези реакции могат да бъдат животозастрашаващи и да изискват незабавно медицинско обслужване. Спрете да използвате това лекарство и незабавно се обадете на Вашия лекар, ако имате обрив, сърбеж, копривна треска, дрезгавост, затруднено дишане, затруднено преглъщане или оток на ръцете, лицето, устата или гърлото, докато използвате това лекарство.

Посъветвайте се с Вашия лекар незабавно, ако използвате други лекарства за състоянието на белите дробове и те като че ли не работят както обикновено. Не променяйте дозите си или преустановете употребата на лекарствата, преди да говорите с Вашия лекар.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или лекарства за контрол на апетита, астма, настинка, кашлица, сенна хрема или проблеми със синусите и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.