3d / 4d ултразвук

3D и 4D ултразвук са по избор. Те не са стандартни пренатални тестове. Лекарите често ги дават като учтивост към жените, които ги искат.

Не всички лекари имат достъп до 3D или 4D ултразвук. Също така, вашата застраховка може да не покрива разходите.

Подобно на обикновените ултразвук, 3D и 4D ултразвуци използват звукови вълни, за да създадат образ на вашето бебе в утробата. Това, което е различно, е, че 3D ултразвуковете създават триизмерна картина на вашето бебе, докато 4D ултразвуци създават ефект на живо като филм – можете да гледате бебето си усмивка или прозяване.

Родителите често искат 3D и 4D ултразвук. Те ви позволиха да видите лицето на бебето си за първи път. Някои лекари като 3D и 4D ултразвук, защото те могат да покажат някои дефекти на раждане, като например цепнатина небце, което може да не се появи на стандартен ултразвук.

Съвети за облекчаване на киселините в стомаха; Здравословно пеене: основното; Стоматологични посещения за бременни жени

Изследванията показват, че 3D и 4D ултразвуковете са безопасни. Освен това изображенията могат да помогнат на лекарите да открият проблем с вашето бебе и да им улеснят да ви обяснят.

Загрижеността идва от компании, които предлагат ултразвукови спомени. Групи като Института по ултразвук в медицината и Конгресът по акушерство и гинеколози предупреждават, че твърде много излагане на ултразвук може да не е добро за вашето бебе. Получаването на ултразвук само за да видите лицето на бебето ви може да не е добра идея – особено в ултразвуков център в местен мол или офис сграда, който може или не може да наеме висококвалифицирани техници.

Говорете за плюсовете и минусите с Вашия лекар.

За абдоминален ултразвук ще легнете и техникът ще постави определен гел върху корема ви. Това помага за пренасянето на звуковите вълни. Тогава техникът ще задържи сонда на корема и ще го премести, за да получи изображение.

След това можете да получите снимки или копие на 4D филм, за да се прибера вкъщи. Вашият лекар ще ви каже, ако нещо изглежда необичайно.

Имайте предвид, че 3D и 4D ултразвуци обикновено не се използват за диагностициране на проблеми с вашето бебе. Също така, получаване на ултразвук в търговски център не е заместител на медицинските грижи. Хората, които работят там, може да не са квалифицирани да диагностицират или да изключват проблеми.

Здравословни рецепти минус сърцето; Защитете вашето семейство от грудки; Смутен ли от инконтиненция?

3D и 4D ултразвук са по избор.

Sonogram, абдоминален ултразвук, коремен сонограм

Ултразвукова (стандартна), ниво II ултразвук

ИЗТОЧНИЦИ

Колеж по акушерство и гинеколози: “Ултразвукови изпити”.

Колеж по акушерство и гинеколози: “Немедицинско използване на акушерско ултразвуково изследване”.

Асоциация за медицински ултразвук: “Запомнете феталното изображение.”

Медицински център “Бет Израел Диаконе”: “Нови измерения в пренаталния ултразвук: 3D и 4D”.

FDA: “Избягвайте образи на бебето на фетуса”, “Heartbeat Monitors”.

Марк И. Евънс, професор по акушерство и гинекология, връх. Sinai School of Medicine, Ню Йорк, Н. Й.