Усъвършенствана формула на стрес-желязо орално: употреби, странични ефекти, взаимодействия, снимки, предупреждения и дозиране

Случайното предозиране на съдържащи желязо продукти е водеща причина за фатално отравяне при деца на възраст под 6 години. Пазете този продукт далеч от деца. Ако се получи предозиране, потърсете незабавно медицинска помощ или се обадете в център за отравяния.

Това лекарство е продукт от мултивитамини и желязо, който се използва за лечение или предотвратяване на недостиг на витамини поради лоша диета, определени заболявания или по време на бременност. Витамините и желязото са важни градивни елементи на тялото и ви помагат да поддържате добро здраве.

Вземете това лекарство през устата, обикновено веднъж дневно или според указанията. Следвайте всички указания на опаковката на продукта или приемете по указание на Вашия лекар. Не приемайте повече от препоръчваната доза. Ако не сте сигурни в някоя от тези данни, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Това лекарство се приема най-добре на празен стомах 1 час преди или 2 часа след хранене. Вземете пълна чаша вода (8 унции или 240 милилитра), освен ако Вашият лекар не ви насочи по друг начин. Ако се появи стомашно разстройство, можете да приемате това лекарство с храна. Избягвайте да вземате антиациди, млечни продукти, чай или кафе в рамките на 2 часа преди или след това лекарство, тъй като може да намали неговата ефективност. Не лягайте 10 минути след приемането на това лекарство. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт за подробности за вашата конкретна марка.

Ако приемате капсули с забавено освобождаване или капсули с удължено освобождаване, ги поглъщайте цели. Не разтрошавайте или дъвчете продукти със забавено освобождаване или с удължено освобождаване. По този начин може да се освободи цялото количество лекарство наведнъж, което увеличава риска от нежелани реакции и намалява абсорбцията. Също така, не разделяйте таблетките с удължено освобождаване, освен ако не разполагат с редове, а Вашият лекар или фармацевт ви казват да го направите. Поглъщайте цялата или разделената таблетка без да я смачквате или дъвчете.

Вземете това лекарство редовно, за да получите най-голяма полза от него. За да ви помогне да си спомните, вземете го по едно и също време всеки ден.

Може да настъпи запек, диария или разстроен стомах. Тези ефекти обикновено са временни и могат да изчезнат, докато тялото ви се адаптира към това лекарство. Ако някоя от тези ефекти продължи или се влоши, незабавно се свържете с Вашия лекар или фармацевт.

Желязото може да причини появата на черно, което не е вредно.

Ако Вашият лекар предписал това лекарство, не забравяйте, че той или тя е преценил, че ползата за Вас е по-голяма от риска от странични ефекти. Много хора, които използват това лекарство, нямат сериозни нежелани реакции.

А много сериозна алергична реакция към това лекарство е рядко. Незабавно потърсете медицинска помощ, ако забележите някой от следните симптоми на сериозна алергична реакция: обрив, сърбеж / подуване (особено на лицето / езика / гърлото), тежка замаяност, затруднено дишане.

Това не е пълен списък на възможните нежелани реакции. Ако забележите други ефекти, които не са изброени по-горе, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

В САЩ –

Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за странични ефекти на FDA на 1-800-FDA-1088 или на www.fda.gov/medwatch.

В Канада – Обадете се на Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за нежелани реакции на Health Canada на 1-866-234-2345.

Преди да приемете този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към някоя от съставките му; Или ако имате други алергии. Този продукт може да съдържа неактивни съставки (като соя, намерени в някои марки), които могат да причинят алергични реакции или други проблеми. Говорете с Вашия фармацевт за повече подробности.

Това лекарство не трябва да се използва, ако имате определени медицински състояния. Преди да използвате това лекарство, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате: нарушение на свръхнатоварването с желязо (напр. Хемохроматоза, хемосидероза).

Преди да приемете това лекарство, уведомете Вашия лекар или фармацевт за медицинската си история, особено за: употреба / злоупотреба с алкохол, проблеми с черния дроб, стомашни / чревни проблеми (например, язва, колит).

Ако вашата марка мултивитамин съдържа фолиева киселина, не забравяйте да уведомите Вашия лекар или фармацевт, ако имате недостиг на витамин В12 (злокачествена анемия), преди да я приемете. Фолиевата киселина може да засегне определени лабораторни тестове за недостиг на витамин В12 без лечение на тази анемия. Нелекуваният дефицит на витамин В12 може да доведе до сериозни нервни проблеми (например периферна невропатия). Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт за повече подробности.

Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна преди да използвате това лекарство.

Това лекарство преминава в кърмата. Консултирайте се с Вашия лекар преди кърменето.

Вижте също секция Как да използвате.

Вашият лекар или фармацевт може вече да са наясно с всички възможни лекарствени взаимодействия и може да ви наблюдава за тях. Не започвайте, спирайте или променяйте дозата на което и да е лекарство, преди да се консултирате първо с тях.

Преди да използвате това лекарство, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички лекарствени продукти, отпускани с рецепта и лекарства без рецепта / билкови лекарства, които можете да използвате, особено: хлорамфеникол, метилопа, други витамини и хранителни добавки.

Този продукт може да намали абсорбцията на други лекарства като бисфосфонати (например алендронат), леводопа, пенициламин, хинолонови антибиотици (например ципрофлоксацин, левофлоксацин), лекарства за щитовидната жлеза (например левотироксин) и тетрациклинови антибиотици (например, Доксициклин, миноциклин). Ето защо, отделете дозите от тези лекарства доколкото е възможно от дозите си от този продукт. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт колко дълго трябва да изчакате между дозите и за помощ при намирането на схема на дозиране, която ще работи с всичките Ви лекарства.

Ако вашата марка мултивитамин също съдържа фолиева киселина, не забравяйте да уведомите Вашия лекар или фармацевт, ако приемате някои лекарства против припадъци (напр. Хидантоини като фенитоин).

Този документ не съдържа всички възможни взаимодействия. Ето защо, преди да използвате този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички продукти, които използвате. Поддържайте списък с всички ваши лекарства заедно с Вас и споделете списъка с Вашия лекар и фармацевт.

Ако има съмнение за предозиране, незабавно се свържете с център за отравяния или спешна помощ. Американските жители могат да се обадят на местния център за контрол на отровите на 1-800-222-1222. Жителите на Канада могат да се обадят на провинциалния център за отравяния. Симптомите на предозиране могат да включват: болка в стомаха, гадене, повръщане, диария.

Ако лекарят Ви е предписал това лекарство, не го споделяйте с други хора.

Поддържайте всички редовни медицински и лабораторни срещи.

Някои марки могат да съдържат и съставки като docusate. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате въпроси относно съставките във вашата марка.

Този продукт не е заместител на правилната диета. Не забравяйте, че е най-добре да получите витамини и минерали от здравословни храни. Поддържайте добре балансирана диета и спазвайте всички указания за хранене, указани от Вашия лекар.

Ако приемате този продукт по предписания график и пропуснете доза, вземете го веднага щом си спомните. Ако е близо до времето на следващата доза, пропуснете пропуснатата доза и възобновете обичайната схема на дозиране. Не удвоявайте дозата, за да я настигнете.

Съхранявайте при стайна температура между 59-86 градуса по Целзий (15-30 градуса по Целзий) далеч от светлина и влага. Не съхранявайте в банята. Пазете всички лекарства далеч от деца и домашни любимци.

Не измивайте лекарствата надолу по тоалетната или ги излейте в дренаж, освен ако не сте инструктирани да го направите. Правилно изхвърлете продукта, когато изтече или вече не е необходимо. Или местна компания за изхвърляне на отпадъци за повече подробности относно безопасното изхвърляне на продукта.

Октомври 2015 г. Авторско право (в) 2015 г.

С кабинета по медицина можете да проверявате взаимодействията с наркотиците.