Лечение на адренокортикална карцинома (pdqâ®): лечение [] -реакционен адренокортикален карцином

Въпросът и изборът на по-нататъшно лечение за пациенти с адренокортикален карцином зависи от много фактори, включително предишното лечение и мястото на повторение, както и индивидуалните съображения за пациента. Местният рецидив и избрани места на метастатично заболяване понякога могат да бъдат облекчени чрез операция или лъчева терапия. Въпреки че никой от тези пациенти не може да бъде считан за лечим, може да се постигне облекчаване на хормоналните симптоми и случайни 5-годишни преживявания. [1] Съществената заболеваемост обаче е свързана с резекция на тези рецидивиращи тумори.

Знаменитости, изправени пред рак. Потенциалните заплахи за здравето, причинени от ежедневните продукти като овлажнители, плотове и клетъчни телефони. Тези теми бяха сред 10-те най-гледани новини за рака през 2008 г .; Патрик Суейзи има панкреатичен шанс; Мастектомията на Кристина Апългейт: ФА; Гранитни плотове – рецепта за опасност; Овлажнители до рак на кожата в Mic; Сенаторът Тед Кенеди има мозъчен старт; Симптоми Предупреждавай на яйчниците …

Текущи клинични проучвания

Проверете за клинични проучвания в САЩ от списъка на клиничните изпитвания за рак, които сега приемат пациенти с рецидивиращ адренокортикален карцином. Списъкът от клинични изпитвания може да бъде допълнително стеснен по местоположение, лекарство, намеса и други критерии.

Обща информация за клиничните изпитвания също можете да намерите на уеб сайта.

Препратки

Тази информация се изготвя и предоставя от Нацията; Cance; Институт (). Информацията в тази тема може да се е променила от написването й. За най-актуалната информация се свържете с Nationa; Cance; Институт чрез интернет страницата на http: /; Cancer.gov или се обадете на 1-800-4-CANCER.

 Обществена информация от Националния институт по рака