8 ключови времена за отказване от пушенето

Изследванията показват, че повечето пушачи се мотивират да напуснат внезапно, подтикнат към действие от конкретно събитие, крайъгълен камък или резолюция.

Пушачите са четири пъти по-склонни да успеят да се откажат от подкрепата.

Намерете местното обслужване за спиране на тютюнопушенето или помолете Вашия лекар да Ви отведе до съветник за спиране на тютюнопушенето.

Знаеше ли?

Спрете да пушите през октомври

Пушачите, които използват местната услуга за спиране на пушенето, са до четири пъти по-склонни да успеят да спрат пушенето за добро.

Намерете местната услуга за отказване от тютюнопушенето или попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицински специалист, за да Ви консултира.

Не отивайте сами, има много причини да спрете и много помощ е на разположение безплатно.

Използвайте едно от тези ключови моменти, за да получите и да останете, мотивирани да напуснете.

Защо да се откажа? Знаете ли, че ако спрете да пушите в продължение на 28 дни, имате пет пъти по-голяма вероятност да спрете за добро?

Stoptober е най-голямото събитие за спиране на тютюнопушенето през годината. Защо да не се присъедините към всички хора, които са успели да станат пушачи и да се присъединят към тазгодишното предизвикателство.

Новогодишната резолюция за спиране на пушенето

Останете мотивирани: към Stoptober Challenge и ще получите безплатно стартов пакет, ежедневни съвети и съвети, които да ви помогнат в 28-дневното пътуване.

Прочетете повече за предизвикателството на Stoptober.

Защо да се откажа? Около седем милиона от нас ще направят резолюция за Нова година, за да подобрят аспекта на нашето здраве и спирането на тютюнопушенето е един от най-разпространените.

Разбийте целта си на по-малки стъпки и се възнаградете, когато постигнете някое от тях. Кажете на приятелите си, че спирате тютюнопушенето, съсредоточете се върху ползите – финансови и физически – за успеха и водете дневник за вашия напредък.

Останете мотивирани: Налице е много безплатна подкрепа за отказване, която да ви помогне да постигнете целта си – да научите повече за Smokefree.

Спрете да пушите, ако сте бременна

Прочетете повече за това как да се придържате към резолюциите за Нова година.

Защо да се откажа? Ако мислите, че имате бебе – или вече сте бременна – имате две големи причини да спрете да пушите. Както вие, така и Вашето бебе ще бъдете по-здрави и ще имате по-малка вероятност да имате проблеми по време на раждането.

Всяка цигара вреди на теб и на бебето ти. Ако пушите по време на бременността, увеличавате риска от спонтанен аборт и бебето ви е по-вероятно да се роди преждевременно и с вродени дефекти. Тютюнопушенето по време на бременност също увеличава риска от раждане на мъртво раждане и синдром на внезапна смърт при новородени (смърт на котката)

Излагане на вторичен дим също е вредно за нероденото ви бебе. Така че, ако партньорът ви пуши, помолете ги да напуснат или най-малкото да спрат да пушат около вас.

Останете мотивирани: Ако имате късмет, вие ще бъдете една от жените, които не могат да издържат на миризмата на дим поради сутрешната болест и това ще улесни изрязването на цигарите. Вероятно ще откриете, че ежедневието ви ще се промени и през бременността. Възползвайте се от промяната, за да прекъснете връзката с никотин.

Бюро за помощ при пушене на 0300 123 1044 предлага безплатна помощ, подкрепа и съвети за спиране на пушенето, когато сте бременна, включително подробности за местните услуги за спиране на тютюнопушенето. Можете също така да получавате текущи съвети и поддръжка в момент, който ви подхожда.

Прочетете повече за спирането на пушенето по време на бременност.

Спрете да пушите в Ден за непушачи

Защо да се откажа? Всяка година около един милион пушачи, особено жени, използват ден за непушачи, за да се опитат да напуснат. Фондацията на Британската фондация за сърдечно-съдови заболявания изчислява, че повече от 1,5 милиона пушачи са напуснали доброто от стартирането си през 1983 г., което е повече от 45 000 годишно.

Така че, ако решите да спрете на ден за непушачи, ще разберете, че не сте сами, наистина сте един милион души. Помислете колко добре ще почувствате, че сте опитали, че сте успели и че сте получили това, което искате.

Останете мотивирани: уебсайтът за отказване от деня на пушачи няма съвети и съвети за спиране на тютюнопушенето.

Защо да се откажа? Може би сте решили да започнете тренировъчна програма или да започнете нов спорт и сте забелязали как симптомите, свързани с тютюнопушенето, като недостиг на въздух, ви засягат, когато упражнявате.

Тютюнопушенето може драматично да намали издръжливостта, което означава, че вашето желание ще отнеме повече време след възстановяване. Но веднага щом се откажете, ще откриете, че се чувствате по-здрави, по-малко задушни и по-способни да играете спортове.

Останете мотивирани: Не само ще станете по-леки, когато спрете да пушите, упражнения също ще ви помогнат да поддържате фокуса си.

Съществуват доказателства, че упражненията ще подобрят настроението ви и ще овлажнят апетита в ранните етапи на напускане. Това също ще ви помогне да спрете да натоварвате, когато напуснете.

Увеличете фитнес със забавни и практични идеи, които ви помагат да влезете във форма, от упражняване у дома до учене да танцувате.

Престанете, когато искате да станете годни

Защо да се откажа? Вероятно искате да прекарате толкова много време с новия си внук, колкото е възможно, и ако пушите, бихте могли да навредите на здравето на бебето. Помислете как може да се почувства вашият син или дъщеря да пушите около бебето си.

Децата, които дишат с вторичен дим, са изложени на по-голям риск от сериозни състояния, включително алергии, астма, инфекции в гърдите и проблеми с дишането.

Престанете, когато станете баба и дядо

Придвижването до другата страна на стаята, за да пушите, да отидете в друга стая, за да пушите или да отваряте прозорец, не премахва напълно риска. Може да отнеме два и половина часа или повече, за да изчистите помещение за вторичен дим. Дори ако не можете да видите или миришете на дим, той все още може да бъде там.

Останете мотивирани: Не забравяйте, че правите това за собственото си здраве и за вашето внуче.

Не се отказвайте от факта, че може да сте пушили от много години. Изследване на Центъра за изследване на тютюнопушенето в Обединеното кралство установява,

Прочетете за рисковете от пасивно пушене и как те могат да ви помогнат да спрете да пушите.

Защо да се откажа? Ако имате дългосрочно или животозастрашаващо състояние, е подходящо време да се откажете от пушенето. Голямо заболяване е събитие, променящо живота, което може да ви помогне да разкъсате пристрастеността си.

Използвайте болни, за да ви помогне да се откажете

Влизането в болница е чудесна възможност да спрете да пушите

Може да си помислите, че щетата вече е направена – или че е твърде късно да се откажете. Но това не е вярно. Вашето здраве може да започне да се подобрява в рамките на 20 минути след пушенето, което е последно цигара.

Останете мотивирани: Като част от лечението на Вашето състояние, Вашият лекар може да Ви препоръча да промените начина си на живот чрез намаляване на стреса, по-здравословно хранене и повече упражнения. Знаейки, че това ще помогне за възстановяването ви, ще ви попречи.

Искате да разберете колко сте здрави?

Прочетете нашето ръководство как да се грижите за себе си, ако имате дългосрочно състояние.

Намерете услуги за спиране на пушенето близо до вас

Защо да се откажа? Тъй като болниците са в бизнеса за да направят хората добре, много от тях не позволяват изобщо да пушат на основание.

10 ползи за здравето от спирането на пушенето

Виждайки престоя в болница като възможност да спрете да пушите завинаги е много по-положителна стъпка, отколкото да се чувствате ядосани, че няма да можете да пушите.

Спри да пушиш

Ако извършвате операция, има допълнителен стимул, че ако спрете да пушите, преди да отидете в болницата, ще се възстановите по-бързо и ще имате по-малък шанс за усложнения.

Останете мотивирани: В идеалния случай трябва да спрете да пушите около осем седмици, преди да отидете в болница.

Ако искате помощ при подготовката, помолете Вашия лекар или член на болничния персонал да ви отнесе до услугата за спиране на пушенето в болницата. Обучен съветник за спиране на тютюнопушенето ще ви даде съвет.

По време на престоя си в болницата можете да получите много помощ, включително никотинова заместителна терапия (NRT), за да ви помогне да се справите с всички симптоми на отнемане, които може да получите.

Прочетете повече за влизането в болница.

Прочетете повече за 8 стъпки, които можете да предприемете веднага, за да спрете да пушите.

16/01 /

########

Вземете нашия тест, за да видите как ще спечелите

местоположение

Престанете да пушите и ще бъдете по-здрави, кожата ви ще изглежда по-добре и ще имате по-добър секс

Помощ за отказване, включително какво може да направи вашият лекар, местни услуги и терапии за замяна на никотина