Adhd при възрастни: симптоми, статистика, причини, видове, лечение и др

Много хора са чували за ADHD. Това може да ви накара да мислите за деца, които имат затруднения да обръщат внимание или които са хиперактивни или импулсивни. Възрастни може да има и ADHD. Около 4% до 5% от възрастните от САЩ имат това. Но малко хора се диагностицират или лекуват за това.

Докато много деца с ADHD израстват, около 60% все още го имат като възрастни. Възрастната ADHD изглежда засяга мъжете и жените еднакво.

Ако имате ADHD за възрастни, може да ви е трудно да го направите

Това може да доведе до проблеми в много части на живота – у дома, на работното място или в училище. Получаването на лечение и учебни начини за управление на ADHD може да ви помогне. Повечето хора се научават да се адаптират. А възрастни с ADHD могат да развият своите лични силни страни и да намерят успех.

Ако имате ADHD, може да имате проблеми

Те могат да ви засегнат много, или те може да не ви притесняват много. Те могат да бъдат проблеми през цялото време или просто да зависят от ситуацията.

Няма двама души с ADHD, които са точно подобни. Ако имате ADHD, може да сте в състояние да се концентрирате, ако се интересувате или сте развълнувани от това, което правите. Но някои хора с ADHD имат затруднения да се фокусират при всякакви обстоятелства. Някои хора търсят стимулиране, но други го избягват. Освен това някои хора с ADHD могат да бъдат оттеглени и антисоциални. Другите могат да бъдат много социални и да преминат от една връзка към друга.

Възрастни с ADHD може да има