Описанието на абиратер (орален път) и търговските наименования

Забележка: Жените с детероден потенциал не трябва да използват или да третират таблетките абаратер без защита (напр. Ръкавици).

Абаратер се използва в комбинация с преднизон за лечение на пациенти с рак на простатата, резистентен на метастатичен кастрация (рак на простатата, който е устойчив на медицински или хирургически лечения, които понижават тестостерона и вече са се разпространили в други части на тялото). Това лекарство се използва при пациенти, които са лекувани с рак, като доцетаксел.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

таблетка

Абираетон не е показан за употреба при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

алергии

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на абира тона при пациенти в старческа възраст.

Педиатрична

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Гериатрична

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

бременност

кърмене

Лекарствени взаимодействия

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Други взаимодействия

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Други медицински проблеми

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Дозирането

Вземете това лекарство само според указанията на Вашия лекар, за да се възползвате максимално от Вашето състояние. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство се предлага с листовка за пациента. Прочетете внимателно информацията и се уверете, че я разбирате, преди да приемете това лекарство. Ако имате някакви въпроси, попитайте Вашия лекар.

Поглъщайте таблетките цели с вода. Не го разбивайте, смачквайте или дъвчете.

Най-добре е да приемате това лекарство на празен стомах. Не яжвайте 2 часа преди или 1 час след приемането на абиратерон.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Ако сте пропуснали доза от това лекарство, приемете нормалната си доза на следващия ден. Ако сте пропуснали повече от една дневна доза, обадете се на Вашия лекар.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Пропусната доза

Да се ​​пази далеч от деца.

съхранение

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много важно е Вашият лекар да Ви проверява редовно, за да се увери, че това лекарство работи правилно. Необходими са кръвни изследвания, за да се проверят всички нежелани ефекти, които могат да бъдат причинени от това лекарство.

Жените и децата не трябва да използват това лекарство. Бременните жени или жените, които могат да забременеят, не трябва да се грижат или да докосват таблетките без защита (напр. Ръкавици). Това лекарство може също да причини вродени дефекти, ако бащата го използва, когато сексуалният му партньор забременее. Трябва да използвате презерватив и друг ефективен метод за контрол на раждаемостта по време и за 1 седмица след последната доза абиратерон. Ако настъпи бременност, докато приемате това лекарство, незабавно уведомете Вашия лекар.

Трябва също така да измервате кръвното си налягане, преди да започнете да приемате това лекарство и докато го използвате. Ако забележите промяна в препоръчваното кръвно налягане, незабавно се обадете на Вашия лекар. Ако имате въпроси относно това, говорете с Вашия лекар.

Не прекъсвайте или прекратявайте употребата на това лекарство заедно с преднизон, без да попитате Вашия лекар. Това може да увеличи риска от проблеми с надбъбречните жлези. Говорете с Вашия лекар, ако имате повече от един от тези симптоми, докато приемате това лекарство: потъмняване на кожата, диария, замайване, припадък, загуба на апетит, умствена депресия, гадене, кожен обрив, необичайна умора или слабост или повръщане ,

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате болка или нежност в горния стомах, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, необичайна умора или слабост, жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.