8 неща, които не знаехте за вашия пенис

Трябва да имате ерекция редовно, за да поддържате формата си на пениса. “Трябва да се упражнява по същество”, казва Tobias Kohler, MD, асистент по урология в Юридическия факултет на Юлийския университет в Илинойс.

Може да изглежда странно суета, което мъжете имат в кутии, пълни с лечение за косопад, и харчат милиарди долари за лечение на косопад всяка година. Не е така. Както Герш Кунцман илюстрира в книгата си “Коса!” Историческото търсене на човечеството до края на плешивостта, хромо-куполната тревога ни измъчваха от векове. Венъровите венци на Цезар? Класически червен херинга, казва Кунтман; Плешивостта е и библейска – от Макабеите до Самсон и Делила (история, която Кунцман нарича “практически реклама на Пропеция”) …

Ако човек е физически способен да се изправи, но никога няма ерекция през деня – може би той се намира в много нееротични обстоятелства от дълго време – той не трябва да се тревожи. Мозъкът има функция за автоматично поддържане на пениса.

Импулсите от мозъка предизвикват ерекция по време на съня фаза на съня, наречена REM фаза. Няма значение дали имате гореща сексуална мечта или кошмар за апокалипсис на зомбита – вашият пенис се втвърдява през този период от цикъла на съня.

Но някои хора физически не могат да получат ерекция, като например тези, които са претърпели травма на засегнатите нерви или имат увреждане на нервите или кръвоносните съдове, причинени от диабет.

“Ако не правят нищо, за да поддържат нормална ерекция, те ще получат съкращаване на пениса”, казва Колер. Без редовна ерекция, пенисната тъкан може да стане по-малко еластична и да се свие, което прави пениса 1-2 сантиметра по-кратък.

Устройство като вакуум помпа, което принуждава пениса да се надуе с кръв, може да помогне на мъжете с физически проблеми при изграждането да поддържат здрав пенис, казва Колер.

При мъжете няма връзка между размера на хладния пенис и пълната му изправена дължина.

В едно проучване на 80 мъже, изследователите установиха, че нарастването от издънки до изправени дължини варира широко, от по-малко от четвърт инч до 3,5 инча по-дълго.

Каквото и да е клиничното значение на тези данни, значимостта на шкафовете е значителна. Не може да се допусне, че един пич с голям пепеляс с по-мек пенис става много по-голям с ерекция. А човекът, чийто пенис изглежда малък, може да получи изненадващо голяма ерекция.

Анализът на повече от хиляда измервания, направени от сексуалния изследовател Алфред Кинси, показва, че по-късите пениси са склонни да получат около два пъти по-голяма дължина от по-дългите педанти.