7.5peh-4brm-15dm орално: употреби, странични ефекти, взаимодействия, снимки, предупреждения и дозиране

ОБЩИ ИМЕНА (И): БРОМФЕНИРАМИН МАЛЕАТ / ФЕНИЛЕФРИН HCL / ДЕХТРОМЕТРОФАН

Това комбинирано лекарство се използва за лечение на симптоми, причинени от обикновена настинка, грип, алергии, сенна хрема или други дихателни заболявания (например синузит, бронхит). Декстрометорфан е кашлица, която потиска определена част от мозъка (център за кашлица), намалявайки желанието за кашлица. Деконгестантите помагат за облекчаване на запушени симптоми на носа. Антихистамините облекчават воднисти очи, сърбящи очи / нос / гърло, хрема и кихане.

Кашлица и студени продукти не са доказани като безопасни или ефективни при деца на възраст под 6 години. Ето защо не използвайте този продукт за лечение на студени симптоми при деца под 6-годишна възраст, освен ако не е указано специално от лекаря. Някои продукти (като таблетки / капсули с продължително действие) не се препоръчват за употреба при деца на възраст под 12 години. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за повече подробности относно безопасното използване на продукта.

Тези продукти не излекуват или скъсяват продължителността на обикновената настинка и могат да причинят сериозни странични ефекти. За да намалите риска от сериозни нежелани реакции, следвайте внимателно всички указания за дозиране. Не използвайте този продукт, за да направите детето сънено. Не давайте други лекарства против кашлица и настинка, които могат да съдържат същите или подобни съставки (виж също раздел “Взаимодействия с лекарствата”). Посъветвайте се с лекаря или фармацевта за други начини за облекчаване на кашлица и симптоми на настинка (като например пиене на достатъчно течности, използване на овлажнител или солени капки за нос / спрей).

Ако приемате лекарството без рецепта, прочетете всички указания на опаковката на продукта, преди да приемете това лекарство. Ако имате някакви въпроси, консултирайте се с Вашия фармацевт. Ако Вашият лекар предписал това лекарство, вземете го според указанията.

Вземете това лекарство през устата със или без храна с пълна чаша вода (8 унции или 240 милилитра) или според указанията на Вашия лекар. Това лекарство може да се приема с храна или мляко, ако се появи стомашно разстройство.

Ако използвате течната форма, използвайте устройство за измерване на медикамента, за да измерите внимателно предписаната доза. Не използвайте лъжица домакинство. Ако течният ви вид е суспензия, разклатете добре бутилката преди всяка доза.

Ако приемате капсулите с удължено освобождаване, ги поглъщайте цели. Не разтрошавайте и не дъвчете капсули или таблетки с удължено освобождаване. Това може да доведе до освобождаване на цялото лекарство наведнъж, което увеличава риска от нежелани реакции. Също така, не разделяйте таблетките с удължено освобождаване, освен ако не разполагат с редове, а Вашият лекар или фармацевт ви казват да го направите. Поглъщайте цялата или разделената таблетка без да я смачквате или дъвчете.

Дъвчащите форми на това лекарство трябва да се дъвчат внимателно преди поглъщане.

Ако приемате праха, разбъркайте добре в подходящо количество течност и разбъркайте добре. Изпийте цялата течност веднага. Не подгответе доставка за бъдеща употреба.

Дозата се основава на възрастта ви, медицинското състояние и реакцията на терапията. Ако приемате това лекарство за симптоми на алергия или сенна хрема, го вземайте редовно, за да получите най-голяма полза от него.

Неправилното използване на това лекарство (злоупотреба) може да доведе до сериозна вреда (например, увреждане на мозъка, припадъци, смърт). Не увеличавайте дозата си, не я приемайте по-често или го използвайте по-дълго, отколкото е указано.

Информирайте Вашия лекар, ако Вашето състояние продължава или се влошава.

Може да се появи сънливост, световъртеж, главоболие, замъглено зрение, разстроен стомах, гадене, запек или сухота в устата / носа / гърлото. Ако някоя от тези ефекти продължи или се влоши, незабавно уведомете Вашия лекар или фармацевт.

За облекчаване на сухота в устата, засмукване (без захар) твърди бонбони или лед чипове, дъвчете (без захар) дъвка, пийте вода, или използвайте заместител на слюнката. Това лекарство може да изсъхне и да сгъсти слуз в белите дробове, което затруднява дишането и изчистването на белите дробове. За да предотвратите този ефект, пийте много течности, освен ако не е указано друго от Вашия лекар.

Ако Вашият лекар Ви е предписал това лекарство, не забравяйте, че той или тя е преценил, че ползата за Вас е по-голяма от риска от нежелани реакции. Много хора, които използват това лекарство, нямат сериозни нежелани реакции.

Уведомете незабавно Вашия лекар, ако възникнат някои от тези нежелани, но сериозни нежелани реакции: промени в настроението (напр. Объркване, халюцинации), звънене в ушите, треперене, уриниране, слабост.

Уведомете незабавно Вашия лекар, ако възникнат някои от тези редки, но много сериозни нежелани реакции: леко натъртване / кървене, бързо / бавно / неправилно сърцебиене, припадъци.

Много малко алергична реакция към това лекарство е малко вероятно, но ако се случи, незабавно потърсете медицинска помощ. Симптомите на сериозна алергична реакция могат да включват: обрив, сърбеж / подуване (особено на лицето / езика / гърлото), тежка замаяност, затруднено дишане.

Това не е пълен списък на възможните нежелани реакции. Ако забележите други ефекти, които не са изброени по-горе, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

В САЩ –

Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за странични ефекти на FDA на 1-800-FDA-1088 или на www.fda.gov/medwatch.

В Канада – Обадете се на Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за нежелани реакции на Health Canada на 1-866-234-2345.

Преди да вземете този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към i; Или ако имате други алергии. Този продукт може да съдържа неактивни съставки, които могат да причинят алергични реакции или други проблеми. Говорете с Вашия фармацевт за повече подробности.

Преди да използвате това лекарство, кажете на Вашия лекар или фармацевт вашата медицинска анамнеза, особено на: проблеми с дишането (напр. Астма, емфизем), диабет, някои проблеми с очите (глаукома), сърдечни проблеми, високо кръвно налягане, бъбречни проблеми, Гърчове, стомашни / чревни проблеми (напр. Язви, блокиране), свръхактивен тироид (хипертиреоидизъм), проблеми с уринирането (напр.

Това лекарство може да ви замаже или сънливо или да предизвика замъглено виждане. Не шофирайте, не използвайте машини или не извършвайте никаква дейност, изискваща бдителност или ясно виждане, докато не сте сигурни, че можете да извършвате такива дейности безопасно. Ограничете употребата на алкохол и някои други лекарства, които причиняват сънливост. (Вижте също “Лекарствени взаимодействия”).

За да сведете до минимум замайването и замайването, стайте бавно, когато се издигате от седнало или легнало положение.

Това лекарство може да съдържа аспартам. Ако имате фенилкетонурия (PKU) или друго състояние, което изисква да ограничите приема на аспартам (или фенилаланин), консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт относно безопасната употреба на това лекарство.

Течните препарати на този продукт могат да съдържат захар и / или алкохол. Препоръчва се повишено внимание, ако имате диабет, алкохолна зависимост или чернодробно заболяване. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт относно безопасната употреба на този продукт.

Възрастните хора могат да бъдат по-чувствителни към страничните ефекти на това лекарство, особено замайване, сънливост, промени в умственото / настроението, запек, ускоряване на сърцето, проблеми с уринирането или промени в кръвното налягане. Замаяност, сънливост и объркване могат да увеличат риска от падане.

Децата могат да бъдат по-чувствителни към ефектите на антихистамините. При малки деца това лекарство може да предизвика възбуда / възбуда вместо сънливост.

По време на бременност, това лекарство трябва да се използва само когато е абсолютно необходимо. Обсъдете рисковете и ползите с Вашия лекар.

Това лекарство може да преминава в кърмата. Консултирайте се с Вашия лекар преди да кърмите.

Ако приемате това лекарство под ръководството на Вашия лекар, Вашият лекар или фармацевт може вече да са наясно с всички възможни лекарствени взаимодействия и може да ви наблюдава за тях. Не започвайте, спирайте или променяйте дозата на което и да е лекарство, преди да се консултирате първо с Вашия лекар или фармацевт.

Приемането на някои МАО инхибитори с това лекарство може да причини сериозно (възможно фатално) взаимодействие с лекарството. Избягвайте приема на изокарбоксазид, метиленово синьо, моклобемид, фенелзин, прокарбазин, разагилин, селегилин или трансилципромин по време на лечение с това лекарство. Повечето инхибитори на МАО също не трябва да се приемат две седмици преди лечението с това лекарство. Посъветвайте се с Вашия лекар кога да започнете или спрете да приемате това лекарство.

Ако понастоящем използвате някое от изброените по-горе лекарства, кажете на Вашия лекар или фармацевт преди да започнете лечението. Избягвайте приема на МАО инхибитори в рамките на 2 седмици от началото или спирането на това лекарство.

Преди да използвате този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички лекарствени продукти, предписани с рецепта и лекарства, които можете да използвате, особено: антихистамини, приложени върху кожата (като дифенхидраминов крем, мазило, спрей), антиспазмици (напр., Атропин, белодона алкалоиди); Бета-блокери (напр. Метопролол, атенолол), лекарства за болест на Паркинсон (напр. Антихолинергици като бензтропин, трихексифенидил), гуанетидин, някои инхалационни анестетици (напр., Халотан), метилопа, резерпин, скополамин, трициклични антидепресанти ).

Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате и лекарства, които причиняват сънливост като: някои антихистамини (напр. Дифенхидрамин), противовъзпалителни средства (напр. Карбамазепин), лекарства за сън или тревожност (напр., Алпразолам, диазепам, золпидем) Облекчаващи наркотиците (напр. Кодеин), психиатрични лекарства (напр. Хлорпромазин, рисперидон, амитриптилин, тразодон).

Проверете етикетите на всичките си лекарства (напр. Кашлица и студени продукти, хранителни добавки), тъй като те могат да съдържат съставки, които могат да повлияят на сърдечната честота / кръвното Ви налягане или да причинят сънливост. Попитайте фармацевта си за безопасната употреба на тези продукти.

Това лекарство може да повлияе на определени медицински / лабораторни тестове (включително мозъчно сканиране за болестта на Паркинсон), което може да доведе до фалшиви резултати от тестове. Уверете се, че лабораторният персонал и всички ваши лекари знаят, че използвате това лекарство.

Този документ не съдържа всички възможни взаимодействия. Ето защо, преди да използвате този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички продукти, които използвате. Поддържайте списък с всички ваши лекарства заедно с Вас и споделете списъка с Вашия лекар и фармацевт.

Ако има съмнение за предозиране, незабавно се свържете с център за отравяния или спешна помощ. Американските жители могат да се обадят на местния център за контрол на отровите на 1-800-222-1222. Жителите на Канада могат да се обадят на провинциалния център за отравяния. Симптомите на предозиране могат да включват: възбуда, объркване, зачервяване, халюцинации, големи ученици, мускулни потрепвания, припадъци. При децата най-напред може да възникне възбуда и може да бъде последвана от загуба на координация, сънливост, загуба на съзнание, припадъци.

Ако лекарят Ви е предписал това лекарство, не го споделяйте с други хора.

Поддържайте всички редовни медицински и лабораторни срещи.

Не вземайте този продукт няколко дни преди тестването за алергия, защото резултатите от теста могат да бъдат засегнати.

Ако приемате този продукт редовно и пропускате доза, вземете го веднага, щом си спомните. Ако е близо до времето на следващата доза, пропуснете пропуснатата доза и възобновете обичайната схема на дозиране. Не удвоявайте дозата, за да я настигнете.

Съхранявайте в плътно затворен контейнер при стайна температура между 59-86 градуса по Целзий (15-30 градуса по Целзий), далеч от светлина и влага. Не съхранявайте в банята. Не замразявайте течните форми на това лекарство. Пазете всички лекарства далеч от деца и домашни любимци.

Не измивайте лекарствата надолу по тоалетната или ги излейте в дренаж, освен ако не сте инструктирани да го направите. Правилно изхвърлете продукта, когато изтече или вече не е необходимо. Или местна компания за изхвърляне на отпадъци за повече подробности относно безопасното изхвърляне на продукта.

Октомври 2015 г. Авторско право (в) 2015 г.

С кабинета по медицина можете да проверявате взаимодействията с наркотиците.