Коремна болка в дълбочина

Анафилаксията е най-сериозният тип алергична реакция. Това често се случва бързо след излагане на алерген и може да бъде животозастрашаващо.

Антибиотиците спасяват животи, но могат да имат и странични ефекти. Най-честите са лека до тежка диария и сериозен тип колит.

Камъните в пикочния мехур са малки маси на минерали в пикочния мехур – често се образуват в резултат на увеличена простата, увреждане на нервите или инфекция.

Цьолиакия е имунна реакция към глутен, протеин, открит в определени храни. В резултат тялото не е в състояние да абсорбира някои важни хранителни вещества.

Имате ли притеснения, че може да имате хламидия? Разберете как се диагностицира и лекува тази обща сексуално предавана инфекция.

Синдромът на Churg-Strauss е рядко заболяване, което се характеризира с възпаление на кръвоносни съдове, което засяга органите в тялото. Астмата е най-разпространеният признак.

Запек в децата е често срещана. Често са полезни прости промени в диетата и рутината.

Цикличният синдром на повръщане може да продължи няколко часа или дни и споделя много причини за мигрена.

Диарията може да има много задействания, включително вируси, бактерии, паразити и някои медикаменти. Макар и неприятно, повечето случаи на диария отиват без лечение.

Енкопресиите се появяват, когато детето се съпротивлява на движенията на червата, причинявайки събиране на изпражненията в дебелото черво и ректума. Изтичането на течни изпражнения също е често срещано.

Симптомите на хранителната алергия могат да ви направят нещастни. За съжаление, няма лечение – но има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да поддържате симптомите си под контрол.

Хранителното отравяне има много форми, а някои могат да бъдат сериозни. Ето как да разпознаете хранително отравяне и начини да предотвратите боледуване.

Камъните в жлъчката често не причиняват симптоми. Но ако имате атака на жлъчния мехур, няма вероятност да го забравите.

Чувствителният газ може да бъде неудобен и понякога болезнен. Но няколко прости мерки често могат да осигурят облекчение.

Гонореята е силно заразна сексуално предавана инфекция. Без лечение, могат да възникнат сериозни усложнения.

Хантавирусният пулмонарен синдром се инициира от вируса, носещ гризачи, който заразява тъканите на белите дробове, предизвиква грипоподобни симптоми, респираторни проблеми и дори смърт.

Henoch-Schonlein пурпура причинява възпаление на малките кръвоносни съдове (васкулит) и често има лилав обрив. Това е най-често при деца на възраст от 2 до 6 години.

Уртикария и ангиоедем – Обширният преглед обхваща симптомите, причините, лечението на тези често срещани алергични заболявания.

Храносмилането може да съсипе храната и да ви накара да се чувствате неудобно. Вземете мерки за предотвратяване на симптоми като разстроен стомах, подуване на корема и болка.

Болестта на Кавазаки – водеща причина за придобита коронарна болест при деца – причинява възпаление на стената на артериите в тялото. Той засяга деца на възраст под 5 години.

Чернодробният хемангиом е най-честият вид некачествена (доброкачествена) чернодробна маса. Научете как лекарите лекуват чернодробния хемангиом.

Мезентериалният лимфаденит е възпаление на лимфните възли в тъканта, която придава различни органи на коремната стена (мезентерия). Тя засяга главно децата.

Неонатологичното мастно чернодробно заболяване се свързва със затлъстяване и диабет. Промените в начина на живот могат да попречат на това тя да стане сериозна.

Норовирусите причиняват чревно-грипоподобно заболяване, което обикновено отзвучава в рамките на няколко дни. Норовирусната инфекция е силно заразна, особено в затворени помещения като болници и круизни кораби.

Синдром на овариална хиперстимулация (ОХСС) – Обширният преглед обхваща симптомите, лечението на това усложнение при лечението на безплодие.

Ракът на панкреаса често е фатален. Разберете кои нови процедури предлагат надежда.

Болката от панкреатит, възпаление на панкреаса, може да продължи няколко дни или в хронични случаи от години. Панкреатитът може да доведе до сериозни усложнения.

Порфирията е група от наследени нарушения, които произтичат от натрупването на естествени химикали, наречени порфирини, които могат да причинят проблеми с нервната система и кожата.

Инфекцията със салмонела ще причини само диария и болка в стомаха при някои хора, но за кърмачета и имунокомпрометирани хора, това бактериално заболяване може да причини животозастрашаващи усложнения.

Болка в краката? Главоболие? Възпалено гърло? Кожен обрив? Използвайте инструмента за проверка на симптомите, за да разберете какво причинява вашия симптом.

Токсичният хепатит е чернодробно увреждане, което се получава, когато черният Ви дроб не е способен да разгради определени токсини – включително и обичайни облекчаващи болки, като тиленол.

Диарията на пътниците е неприятна. Разберете как да избегнете този здравословен проблем, свързан с пътуванията.