Инхибиране на аклидин

Терапевтичен клас: бронходилататор

Употреби За аклидин

Фармакологичен клас: Аклидин

Аклидин е бронходилататор. Бронходилататорите се вдишват през устата, за да помогнат да се отворят бронхите (въздушните канали) в белите дробове. Той се приема чрез вдишване (инхалатор) и увеличава притока на въздух към белите дробове.

Аклидин се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За аклидин следва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към аклидин или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на инхалирания аклидин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, проведени досега, не са показали гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инхалирания аклидин в напреднала възраст.

Преди да използвате аклидин

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате аклидин, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на аклидин с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на аклидин. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Използвайте аклидин само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. Също така, не спирайте да използвате аклидин без да уведомите Вашия лекар. Това може да доведе до влошаване на състоянието на белите дробове.

Aclidinium обикновено идва с инструкции на пациента. Прочетете ги внимателно, преди да използвате лекарството. Ако не разбирате указанията или не сте сигурни как да използвате инхалатора, помолете Вашия лекар да Ви покаже как да го използвате.

За да използвате Pressair ™

Дозата аклидин ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози аклидин. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза акринидин, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Пазете лекарството в торбичката за фолио, докато не сте готови да го използвате. Съхранявайте при стайна температура, далеч от топлина и директна светлина. Не замразявайте.

Не съхранявайте аклидин на вибрираща повърхност.

Изхвърлете инхалатора 45 дни след отварянето на торбичката, след като показва “0” с червен фон или когато устройството се заключи.

Много важно е Вашият лекар да проверява внимателно напредъка ви, докато използвате акридин, за да проверите дали той работи правилно и да намалите нежеланите ефекти.

Правилно използване на аклидин

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако симптомите Ви не се подобрят или ако състоянието Ви се влоши.

Аклидин няма да спре бронхоспазма, който вече е започнал. Вашият лекар може да Ви предпише друго лекарство, което да използвате в случай на остра атака.

Аклидин може да предизвика парадоксен бронхоспазъм, което означава, че дишането или хриптенето ви ще се влошат. Парадоксалният бронхоспазъм може да бъде животозастрашаващ. Спрете да използвате аклидин и веднага след това се консултирайте с Вашия лекар, ако имате кашлица, затруднено дишане, задух или хриптене след употреба на аклидин.

Консултирайте се незабавно с Вашия лекар, ако имате някакви промени в очите, като болка или дискомфорт на очите, замъглено зрение, зрителни халюци или цветни изображения с червени очи, докато използвате аклидин. Вашият лекар може да поиска очите ви да бъдат проверени от очен лекар. Те могат да бъдат симптоми на остра тесноъгълна глаукома.

Аклидин може да причини сериозни алергични реакции. Тези реакции могат да бъдат животозастрашаващи и да изискват незабавно медицинско обслужване. Спрете да използвате аклидин и незабавно се обадете на лекаря си, ако имате обрив, сърбеж, копривна треска, дрезгавост, затруднено дишане, неприятности при поглъщане или оток на ръцете, лицето, устата или гърлото, докато използвате аклидин.

Посъветвайте се с Вашия лекар незабавно, ако използвате други лекарства за състоянието на белите дробове и те като че ли не работят както обикновено. Не променяйте дозите си или преустановете употребата на лекарствата, преди да говорите с Вашия лекар.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или лекарства за контрол на апетита, астма, настинка, кашлица, сенна хрема или проблеми със синусите и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Предпазни мерки при използване на аклидин

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

Аклидинови странични ефекти

аклидина

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

ХОББ, поддържащи Spiriva, Symbicort, албутерол, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, ипратропиум, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Atrovent, Combivent

COPD преднизон, Symbicort, Xopenex, Breo Ellipta, Anoro Ellipta, Daliresp, будезонид / формотерол, левалбутерол, Incruse Ellipta, Tudorza Pressair, Stiolto Respimat, Xopenex HFA

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Aclidinium, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.