4 стъпки към здравословен начин на живот

Мислите ли, че водите здравословен начин на живот? Освен, че понякога се отклоняваме от пътя, повечето от нас смятат, че правим добра работа за поддържане на нашето здраве с добри (или поне ОК) хранителни навици и физическа активност, когато успеем да го поберем. Но това достатъчно ли е да се смята за ” здрави? ”

Според едно скорошно проучване много малко възрастни отговарят на критериите за здравословен начин на живот. Проучването, публикувано в архивите на вътрешната медицина, показва, че само 3% от възрастните получават отличен резултат по това, което според авторите са четирите основни критерия за здравословен начин на живот. Само 13,8% отговарят на три критерия; 34,2% отговарят само на два критерия. Жените отбелязаха малко по-добри резултати от мъжете.

Вижте колко добре оценявате четирите ключови думи на изследователите за здравословност

Добрата новина е, че това поведение не трябва да ви е чуждо, тъй като всички освен един са неразделна част от клиниката за отслабване. Числа 2 до 4 са основата на програмата WLC, навици, които непрекъснато обсъждаме, пишете и препоръчваме.

Пушите ли; Можете ли да поддържате здравословно тегло (ИТМ 18-25) или успешно губите тегло, за да постигнете здравословно тегло? Вие ядете най-малко 5 порции плодове и зеленчуци дневно; Упражнявате ли 30 минути или повече, 5 пъти седмично?

Всеки знае, че пушенето е лошо за вашето здраве. Ако сте един от щастливите, които никога не сте пристрастени към никотин, потупайте се на гърба. Пушачи, надявам се, че работите усърдно, за да изкарате своя навик. Невъзможно е да се подценява значението на живота без дим за вашето здраве – както и заради хората около вас.

Въпреки че тези четири навици са безспорно важни за здравословния начин на живот, някои могат да твърдят, че трябва да бъдат взети предвид повече фактори. Какво ще бъде във вашия списък?

Само за забавление, аз дойдох с моя личен топ 10 списък на здравословно поведение (отвъд четирите основни неща), които допринасят за уелнес и удовлетвореност от начина на живот

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Докато упражнявате, трябва да броите между …

Четка и конци всеки ден, за да поддържате зъбите и венците здрави и без заболявания; Получете добра почивка. Добре отпочиналите хора не само се справят по-добре със стреса, но и могат да имат по-добър контрол над апетита си. Проучванията показват, че липсата на сън може да изложи нашите “гладни хормони” от равновесие и евентуално да предизвика преяждане; Насладете се на редовни семейни ястия. Това позволява на родителите да служат като добри ролеви модели, да насърчават по-питателното хранене и да поставят началото на оживени разговори. Свързването със семейството и приятелите е мощен аспект на здравословния живот; Усмихвайте се и се смейте на глас няколко пъти на ден. Тя ви държи на земята и ви помага да се справите със ситуации, които иначе биха ви подмамили. Прочетете комиксите, гледайте ситком, или кажете шеги, за да изведете тези щастливи чувства; Медитирайте, молете се или по друг начин намерете утеха за най-малко 10-20 минути всеки ден. Съзерцанието е добро за душата ви, помага да се справите с нуждите на ежедневието и дори да намалите кръвното си налягане; Вземете крачкомер и го остави да ви мотивира да ходите, да ходите, да ходите. Забравете колко минути от дейността ви трябва, правете всичко, което можете, за да настроите повече стъпки в деня си. Без значение как го постигате, физическата активност може да помогне да се разсее стреса, да се изгарят калории и да се повиши самочувствието; Стой изправен. Ще изглеждате по-леки, ако стоите високи и стегнете коремните мускули. Винаги, когато ходите, мислете “високи и стегнати”, за да извлечете максимума от движението; Опитайте йога. Позивите помагат да се увеличи силата и гъвкавостта и да се подобри баланса. Това са особено важни за по-възрастните хора, и мъжете и жените могат да се възползват; Включете протеина. Това хранително вещество е съществена част от вашия план за хранене и може да компенсира 10% -35% от общите ви калории. Протеинът трае дълго в корема ви, комбинирайте го с храни с високо съдържание на фибри и ще се чувствате пълноценно с по-малко калории. Насладете се на малки порции ядки, нискомаслени млечни продукти, боб, постно месо, птици или риба; Не на последно място, имайте положително отношение. Направете всичко възможно да погледнете живота, сякаш “чашата е наполовина пълна”. Трябва да вярвате в себе си, да имате добри системи за подкрепа и да мислите положително (“Мисля, че мога, мисля, че мога …”) да успее.