аколат

Терапевтичен клас: противовъзпалителни

Използва за шоколад

Фармакологичен клас: инхибитор на левкотриенния път

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до момента, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на зафирлукаст при деца. Въпреки това, безопасността и ефикасността не са установени при деца на възраст под 5 години.

Съответните проучвания, проведени досега, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на зафирлукаст при пациенти в старческа възраст. Обаче, по-възрастните пациенти са по-склонни да имат инфекции на долните дихателни пътища и нежелани странични ефекти, което може да изисква повишено внимание и корекция на дозата при пациенти в напреднала възраст, получаващи зафирлукаст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Accolate

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Zafirlukast се използва за предотвратяване на астматични пристъпи. Тя не се използва за облекчаване на атака, която вече е започнала. За облекчение на астматична атака, която вече е започнала, трябва да използвате инхалаторно лекарство, което работи бързо. Ако нямате друго лекарство, което да използвате при атака или имате някакви въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Използвайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не използвайте повече и не го използвайте по-често, отколкото Ви е поръчал Вашия лекар. Също така, не спирайте приема на това лекарство, без да уведомите Вашия лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Това лекарство обикновено идва с листовка за пациента. Много е важно да прочетете и разберете тази информация. Не забравяйте да попитате Вашия лекар за всичко, което не разбирате.

Храната може да промени количеството на зафирлукаст, което се абсорбира. Трябва да се приема на празен стомах, 1 час преди или 2 часа след хранене.

За да работите правилно, зафирлукаст трябва да се приема всеки ден на редовно разстояние, дори ако астмата ви изглежда по-добре.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка на Вас или Вашето дете при редовни посещения, за да се уверите, че това лекарство работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Вие или Вашето дете може да приемате други лекарства за астма заедно със зафирлукаст. Не спирайте приема или намалете дозата на другите лекарства, дори ако астмата ви изглежда по-добре, освен ако не Ви е казано това от Вашия лекар.

Правилното използване на Accolate

Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите на Вашето дете или на детето Ви не се подобрят или ако астмата Ви се влоши.

Спрете да използвате това лекарство и веднага се консултирайте с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате болка или нежност в горната част на стомаха, бледо изпражнения, тъмна урина, загуба на апетит, гадене, необичайна умора или слабост, жълти очи или кожа. Това може да са симптоми на сериозен чернодробен проблем.

Това лекарство може да причини рядко кръвно състояние, наречено синдром на Churg-Strauss. Това обикновено се случва при пациенти, които имат астма или приемат перорални лекарства за стероиди, които се спират или дозата се намалява или намалява. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете имате следните симптоми: усещане за игли, симптоми на грип, скованост на ръцете или краката, обрив или болка и подуване на синусите.

Това лекарство може да накара някои хора да бъдат разтревожени, дезориентирани, раздразнителни или да покажат други ненормални поведения. Това може също да причини някои хора да имат мисли и тенденции за самоубийство или да станат по-депресирани и да имат проблеми със съня. Ако Вие, вашето дете или детегледачът забележите някоя от тези нежелани реакции, незабавно уведомете Вашия лекар или лекаря на Вашето дете.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Предпазни мерки при използване на Accolate

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Козметични странични ефекти

Accolate (зафирлукаст)

Астма, поддръжка на Symbicort, албутерол, флутиказон, монтелукаст, Singulir, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, метилпреднизолон, будезонид, Dulera, теофилин, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Qvar, Flovent, Medrol Dosepak, Ventolin HFA, Тиотропиум, Solu-Medrol, Proventil HFA, салметерол