Възрастни 50+ пробиотични орални: употреби, странични ефекти, взаимодействия, снимки, предупреждения и дозиране

Пробиотиците съдържат различни видове микроорганизми като дрожди (saccharomyces boulardii) и бактерии (като лактобацилус, бифидобактериум). Микроорганизмите (флората) се срещат естествено в стомаха / червата / влагалището. Някои състояния (като употреба на антибиотици, пътуване) могат да променят нормалния баланс на бактериите / дрождите. Пробиотиците се използват за подобряване на храносмилането и възстановяване на нормалната флора.

Пробиотиците са използвани за лечение на проблеми с червата (като диария, раздразнителни черва), екзема, инфекции на вагинални дрожди, непоносимост към лактоза и инфекции на пикочните пътища.

Пробиотиците се предлагат в храни (като кисело мляко, мляко, сокове, соеви напитки) и като хранителни добавки (капсули, таблетки, прахове). Различните продукти имат различни приложения. Проверете етикета за информация за употребата на вашия конкретен продукт.

Известно е, че някои хранителни добавки съдържат потенциално вредни примеси / добавки. Обърнете се към вашия фармацевт за повече подробности относно конкретната марка, която използвате.

FDA не е прегледал този продукт за безопасност или ефективност. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт за повече подробности.

Изпълнете всички указания от пакета на продукта. Обърнете се към указанията на етикета за вашия конкретен продукт, за да видите дали дозата трябва да се поглъща цяла, да се дъвче, да се поръсва върху храната или да се смесва с течност. Ако не сте сигурни за някоя от тези данни, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Някои пробиотични продукти могат да съдържат живи бактерии (като бифидобактерии). Антибиотиците могат да попречат на тези продукти да работят добре. Вземете всеки продукт, съдържащ живи бактерии, поне 2 до 3 часа преди или след приемането на антибиотици. Следвайте инструкциите за конкретния си продукт.

Ако приемате този продукт за диария поради антибиотици, не го използвайте, ако имате висока температура или повече от 2 дни, освен ако не е указано от Вашия лекар. Може да имате сериозен проблем, който изисква медицинско лечение.

Ако Вашето състояние продължава или се влошава или ако мислите, че имате сериозен медицински проблем, потърсете незабавно медицинска помощ.

Може да се наблюдава увеличение на стомашния газ или подуване на корема. Ако този ефект продължи или се влоши, незабавно уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Уведомете незабавно Вашия лекар, ако възникнат някои от тези нежелани, но сериозни нежелани реакции: признаци на инфекция (като висока температура, студени тръпки, постоянна кашлица).

Много рядка е алергичната реакция към този продукт. Незабавно потърсете медицинска помощ, ако забележите някой от следните симптоми на сериозна алергична реакция: обрив, сърбеж / подуване (особено на лицето / езика / гърлото), тежка замаяност, затруднено дишане.

Това не е пълен списък на възможните нежелани реакции. Ако забележите други ефекти, които не са изброени по-горе, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

В САЩ –

Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за странични ефекти на FDA на 1-800-FDA-1088 или на www.fda.gov/medwatch.

В Канада – Обадете се на Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за нежелани реакции на Health Canada на 1-866-234-2345.

Преди да използвате този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към i; Или ако имате други алергии. Този продукт може да съдържа неактивни съставки, които могат да причинят алергични реакции или други проблеми. Говорете с Вашия фармацевт за повече подробности.

Ако имате някой от следните здравословни проблеми, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате този продукт: диария, продължила повече от 2 дни (особено ако имате висока температура), отслабена имунна система (като химиотерапия, HIV инфекция) , Повтарящи се вагинални инфекции, повтарящи се инфекции на пикочните пътища.

Течните продукти, храни, прахове или таблетки за дъвчене могат да съдържат захар и / или аспартам. Препоръчва се повишено внимание, ако имате диабет, фенилкетонурия (PKU) или всяко друго състояние, което изисква да ограничите / избегнете тези вещества във вашата диета. Попитайте Вашия лекар или фармацевт за безопасно използване на този продукт.

Преди да започнете операция, кажете на Вашия лекар или зъболекар за всички продукти, които използвате (включително лекарства с рецепта, лекарства без рецепта и растителни продукти).

По време на бременност този продукт трябва да се използва само когато е абсолютно необходимо. Обсъдете рисковете и ползите с Вашия лекар.

Не е известно дали този продукт преминава в кърмата. Консултирайте се с Вашия лекар преди кърменето.

Ефектите на някои лекарства могат да се променят, ако приемате други лекарства или билкови продукти по едно и също време. Това може да увеличи риска от сериозни нежелани реакции или може да доведе до неправилното функциониране на лекарствата. Тези лекарствени взаимодействия са възможни, но не винаги се появяват. Вашият лекар или фармацевт често могат да предотвратяват или да управляват взаимодействия, като променят начина, по който използвате лекарствата си или чрез внимателно наблюдение.

За да помогнете на Вашия лекар и фармацевт да Ви даде най-доброто внимание, преди да започнете лечение с този продукт, не забравяйте да уведомите Вашия лекар и фармацевт за всички продукти, които използвате (включително лекарства с рецепта, лекарства без рецепта и растителни продукти). Докато използвате този продукт, не започвайте, спрете или променяйте дозата на други лекарства, които използвате без одобрението на лекаря.

Някои лекарства, които могат да взаимодействат с някои пробиотици, включват: антибиотици, противогъбични средства (като клотримазол, кетоконазол, гризеофулвин, нистатин).

Този документ не съдържа всички възможни лекарствени взаимодействия. Поддържайте списък с всички продукти, които използвате. Споделете този списък с Вашия лекар и фармацевт, за да намалите риска от сериозни проблеми с лечението.

Ако има съмнение за предозиране, незабавно се свържете с център за отравяния или спешна помощ. Американските жители могат да се обадят на местния център за контрол на отровите на 1-800-222-1222. Жителите на Канада могат да се обадят на провинциалния център за отравяния.

Поддържайте всички редовни медицински и лабораторни срещи.

Ако пропуснете доза, приемете я веднага щом си спомните. Ако е близо до времето на следващата доза, пропуснете пропуснатата доза и възобновете обичайната схема на дозиране. Не удвоявайте дозата, за да я настигнете.

Различните видове пробиотици могат да имат различни нужди за съхранение. Някои може да изискват охлаждане, докато други не трябва да се охлаждат. Проверете пакета на продукта за инструкции как да съхранявате продукта. Ако имате някакви въпроси относно съхранението, попитайте Вашия фармацевт. Пазете всички медикаменти далеч от деца и домашни любимци.

Не измивайте лекарствата надолу по тоалетната или ги излейте в дренаж, освен ако не сте инструктирани да го направите. Правилно изхвърлете продукта, когато изтече или вече не е необходимо. Или местна компания за изхвърляне на отпадъци за повече подробности относно безопасното изхвърляне на продукта.

Октомври 2015 г. Авторско право (в) 2015 г.

С кабинета по медицина можете да проверявате взаимодействията с наркотиците.