Възрастни робитусин кашлица дългодействащ орален: употреба, странични ефекти, взаимодействия, снимки, предупреждения & дозиране

ОБЩИ ИМЕНА (И): ДЕХТРОМЕТОРФАН HBR

Това лекарство се използва за временно облекчаване на кашлица без храчки, причинени от определени инфекции на въздушните канали (напр. Синузит, обикновена настинка). Този продукт обикновено не трябва да се използва за продължителна кашлица от тютюнопушене или дълготрайни проблеми с дишането (напр. Хроничен бронхит, емфизем), освен ако не е указано от Вашия лекар. Този продукт съдържа декстрометорфан. Това е средство за потискане на кашлицата, което намалява чувството на нужда от кашлица.

Кашлица и студени продукти не са доказани като безопасни или ефективни при деца на възраст под 6 години. Ето защо не използвайте този продукт за лечение на студени симптоми при деца под 6-годишна възраст, освен ако не е указано специално от лекаря. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за повече подробности относно безопасното използване на продукта.

Тези продукти не излекуват или скъсяват продължителността на обикновената настинка и могат да причинят сериозни странични ефекти. За да намалите риска от сериозни нежелани реакции, следвайте внимателно всички указания за дозиране. Не използвайте този продукт, за да направите детето сънено. Не давайте други лекарства против кашлица и студ, които могат да съдържат същите или подобни съставки (вж. Също раздел “Взаимодействия с лекарствата”). Посъветвайте се с лекаря или фармацевта за други начини за облекчаване на кашлица и симптоми на настинка (като например пиене на достатъчно течности, използване на овлажнител или солени капки за нос / спрей).

Вземете това лекарство през устата, обикновено на всеки 4 до 12 часа според нуждите или според указанията на Вашия лекар. Ако възникне стомашно разстройство, приемайте с храна или мляко. Използвайте устройство за измерване на лекарството, за да измерите дозата на течността. Не използвайте лъжица за домакинство, тъй като може да не получите правилната доза. Ако вземате суспензия, разклатете продукта добре преди да измерите дозата си.

Дозирането се основава на продукта, който приемате, на възрастта, състоянието и реакцията на лечението. Ако използвате това лекарство за самолечение (без рецепта от Вашия лекар), следвайте специалните указания за дозиране на опаковката, за да намерите точната доза за вашата възраст.

Ако Вашият лекар ви насочи да приемате това лекарство ежедневно, трябва да го приемате редовно, за да се възползвате максимално от това. За да си спомните, поемайте по едно и също време всеки ден.

Неправилното използване на това лекарство (злоупотреба) може да доведе до сериозна вреда (например, увреждане на мозъка, припадъци, смърт). Не увеличавайте дозата си, не я приемайте по-често или го използвайте по-дълго, отколкото е предписано. Правилно спирайте лечението, когато е насочено.

Уведомете Вашия лекар, ако симптомите ви продължават или се влошават след повече от 1 седмица или ако имате също висока температура, втрисане, главоболие или обрив. Това може да са признаци за по-сериозно състояние.

Могат да настъпят леко сънливост / замаяност, гадене или повръщане. Рядко някои хора могат да получат тежка сънливост / замаяност с нормални дози. Ако някоя от тези ефекти продължи или се влоши, незабавно уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Ако Вашият лекар Ви е насочил да използвате това лекарство, не забравяйте, че той или тя е преценил, че ползата за Вас е по-голяма от риска от нежелани реакции. Много хора, които използват това лекарство, нямат сериозни нежелани реакции.

А много сериозна алергична реакция към това лекарство е рядко. Незабавно потърсете медицинска помощ, ако забележите някакви симптоми на сериозна алергична реакция, включително: обрив, сърбеж / подуване (особено на лицето / езика / гърлото), силни световъртеж, затруднено дишане.

Това не е пълен списък на възможните нежелани реакции. Ако забележите други ефекти, които не са изброени по-горе, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

В САЩ –

Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за странични ефекти на FDA на 1-800-FDA-1088 или на www.fda.gov/medwatch.

В Канада – Обадете се на Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да докладвате за нежелани реакции на Health Canada на 1-866-234-2345.

Преди да вземете декстрометорфан, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако сте алергични към i; Или ако имате други алергии. Този продукт може да съдържа неактивни съставки, които могат да причинят алергични реакции или други проблеми. Говорете с Вашия фармацевт за повече подробности.

Преди да използвате това лекарство, уведомете Вашия лекар или фармацевт за медицинската си история, особено за: белодробни проблеми (напр. Астма, емфизем).

Това лекарство може да ви замаяе или събуди. Не шофирайте, не използвайте машини или не извършвайте никаква дейност, изискваща бдителност, докато не сте сигурни, че можете да извършвате такива дейности безопасно. Избягвайте алкохолните напитки.

Това лекарство може да съдържа аспартам. Ако имате фенилкетонурия (ПКК) или всяко друго състояние, което изисква да ограничите приема на аспартам (или фенилаланин), консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт за безопасното използване на това лекарство.

По време на бременност, това лекарство трябва да се използва само когато е абсолютно необходимо. Обсъдете рисковете и ползите с Вашия лекар.

Не е известно дали това лекарство преминава в кърмата. Консултирайте се с Вашия лекар преди кърменето.

Ако Вашият лекар Ви е насочил да използвате това лекарство, Вашият лекар или фармацевт може вече да са наясно с всички възможни лекарствени взаимодействия и може да Ви наблюдава за тях. Не започвайте, спирайте или променяйте дозата на което и да е лекарство, преди да се консултирате първо с Вашия лекар или фармацевт.

Приемането на някои МАО инхибитори с това лекарство може да причини сериозно (възможно фатално) взаимодействие с лекарството. Избягвайте приема на изокарбоксазид, метиленово синьо, моклобемид, фенелзин, прокарбазин, разагилин, селегилин или трансилципромин по време на лечение с това лекарство. Повечето инхибитори на МАО също не трябва да се приемат две седмици преди лечението с това лекарство. Посъветвайте се с Вашия лекар кога да започнете или спрете да приемате това лекарство.

Преди да използвате това лекарство, кажете на Вашия лекар или фармацевт за всички лекарствени продукти, отпускани с рецепта и лекарства / билкови продукти, които можете да използвате, и по-специално: други лекарства за кашлица (напр. Хидрокодон, кашлица).

Този документ не съдържа всички възможни взаимодействия. Ето защо, преди да използвате този продукт, уведомете Вашия лекар или фармацевт за всички продукти, които използвате. Поддържайте списък с всички ваши лекарства заедно с Вас и споделете списъка с Вашия лекар и фармацевт.

Ако има съмнение за предозиране, незабавно се свържете с център за отравяния или спешна помощ. Американските жители могат да се обадят на местния център за контрол на отровите на 1-800-222-1222. Жителите на Канада могат да се обадят на провинциалния център за отравяния. Симптомите на предозиране могат да включват: ускорено сърцебиене, повръщане, изпотяване, нервност, чувство за високо (еуфория), халюцинации, проблеми при ходене (зашеметяващи), възбуда, тежка сънливост.

Поддържайте всички редовни медицински и лабораторни срещи.

Ако приемате този продукт редовно и пропускате доза, вземете го веднага, щом си спомните. Ако е близо до времето на следващата доза, пропуснете пропуснатата доза и възобновете обичайната схема на дозиране. Не удвоявайте дозата, за да я настигнете.

Съхранявайте при стайна температура между 68-77 градуса (20-25 градуса) далеч от светлина и влага. Не съхранявайте в банята. Пазете всички лекарства далеч от деца и домашни любимци.

Не измивайте лекарствата надолу по тоалетната или ги излейте в дренаж, освен ако не сте инструктирани да го направите. Правилно изхвърлете продукта, когато изтече или вече не е необходимо. Или местна компания за изхвърляне на отпадъци за повече подробности относно безопасното изхвърляне на продукта.

Октомври 2015 г. Авторско право (в) 2015 г.

С кабинета по медицина можете да проверявате взаимодействията с наркотиците.