Ацикловир и хидрокортизон топикално приложение

Терапевтичен клас: Антивирусни

Употреби За ацикловир и хидрокортизон

Фармакологичен клас: Инхибитор на вирусна ДНК полимераза

Химически клас: Гуанозин нуклеозиден аналог

Ацикловир и хидрокортизон са достъпни само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За ацикловир и хидрокортизон трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към ацикловир и хидрокортизон или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на ацикловир и хидрокортизон на местна комбинация при деца под 6-годишна възраст. Безопасността и ефикасността не са установени.

Въпреки че в гериатричната популация не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на ацикловир и хидрокортизон локална комбинация, към днешна дата не са документирани никакви гериатрични специфични проблеми.

Преди да използвате ацикловир и хидрокортизон

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на ацикловир и хидрокортизон. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Използвайте ацикловир и хидрокортизон, само според указанията на Вашия лекар, за да се възползвате максимално от Вашето състояние. Не използвайте повече, не го използвайте по-често и не го използвайте по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Ацикловир и хидрокортизон са снабдени с информация за пациента. Прочетете и следвайте инструкциите внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Ацикловир и хидрокортизон са предназначени само за възпаление на устните и около устата. Не го вземайте в очите, в устата или носа, или в областта на гениталиите. Ако кремът попадне в тези области, веднага изплакнете с вода.

За да изчистите инфекцията с херпес, продължете да използвате ацикловир и хидрокортизон за цялото време на лечение, дори симптомите да започнат да се изчистват след няколко дни. Не пропускайте никакви дози.

Да използвам

Дозата на ацикловир и хидрокортизон ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следващата информация включва само средните дози ацикловир и хидрокортизон. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза ацикловир и хидрокортизон, приложете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Много е важно вашият лекар да провери напредъка ви след употреба на ацикловир и хидрокортизон, за да провери дали лекарството работи правилно.

Ако симптомите Ви не се подобрят в рамките на 2 седмици или ако се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.

Правилно използване на ацикловир и хидрокортизон

Не използвайте козметични продукти или други продукти за грижа за кожата (напр. Грим, слънце, балсам за устни) на третираната област.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

Предпазни мерки при използване на ацикловир и хидрокортизон

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Студени рани ацикловир, валтрекс, валацикловир, фамвир, фамцикловир, тетракаин, локално, денавир, бензокаинов локален, Zovirax крем, Zovirax маз, орабаза, пеницикловин метик, хереза, бензилов алкохол, локално, бензо-гел, Kank-a, Sitavig Анестетичен гел

 Или да се присъедините към групата за поддръжка на ацикловир / хидрокортизон, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Ацикловир и хидрокортизон Нежелани лекарствени реакции

Ацикловир / хидрокортизон топикален